Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Αδυνατεί να πληρώσει την εγγύηση ο Ν. Μιχαηλίδης


Tο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών της Αθήνας ενέκρινε σήμερα με ψήφους 3 υπέρ και 2 κατά το αίτημα του Ντίνου Μιχαηλίδη, 78 ετών, για αποφυλάκισή του λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας.

Ωστόσο, ο πρώην υπουργός παραμένει στις φυλακές του Αυλώνα στη Πελοπόννησο, μαζί με τον γιο του Μιχάλη, διότι αδυνατεί όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ συγγενικό του πρόσωπο, να καταβάλει την επιβληθείσα από το δικαστήριο, ως έναν από τους όρους αποφυλάκισης, εγγύηση ύψους 700.000 ευρώ.

Ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης, που εκπροσώπησε τον Ντίνο Μιχαηλίδη σήμερα στο Εφετείο Αναστολών, χαρακτήρισε «δώρο άδωρο» την απόφαση της αποφυλάκισής του, αναφέροντας ότι με το υπέρογκο ποσό των 700.000 ευρώ, το οποίο «η οικογένεια αδυνατεί να καταβάλει», στην ουσία καταργείται η θετική απόφαση του Εφετείου που αναγνωρίζει μεν ότι ο πρώην υπουργός αντιμετωπίζει πράγματι σοβαρό πρόβλημα της υγείας του, η οποία διαρκώς επιδεινώνεται, αλλά τον ξαναστέλνει στη φυλακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η οικογένεια δια των δικηγόρων της θα καταθέσει εκ νέου στο Εφετείο Αναστολών αίτημα μείωσης της εγγυοδοσίας, προκειμένου να καταστεί δυνατή η αποφυλάκιση του Ντίνου Μιχαηλίδη, και η παραμονή του σε σπίτι στην Αθήνα, με απαγόρευση εξόδου από την χώρα, και υποχρέωση εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα την 1η και 15η κάθε μηνός.

«Η κατάσταση της υγείας του συνεχώς χειροτερεύει», ανέφερε συγγενικό πρόσωπο του πρώην υπουργού, αναφέροντας ενδεικτικά προβλήματα καρδιάς, όρασης, και ψυχολογικών παραγόντων. Η σοβαρότητα της κατάστασής του, συμπλήρωσε, επιβεβαιώνεται και από ιατρικές βεβαιώσεις, έγγραφες και προφορικές.

Η εισαγγελέας είχε κάνει δεκτά τα αιτήματα των Ντίνου και Μιχάλη Μιχαηλίδη για αποφυλάκισή τους. Του πρώτου για λόγους υγείας, του δεύτερου για λόγους ψυχολογικών προβλημάτων που επιβαρύνουν την οικογένειά του, ιδίως τα ανήλικα παιδιά του, εξαιτίας της φυλάκισής του.

Το αίτημα για τον πατέρα Μιχαηλίδη έγινε αποδεκτό. Για τον γιο, απορρίφθηκε.

Στις 11 Φεβρουαρίου 2015 οι Ντίνος και Μιχάλης Μιχαηλίδης είχαν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης από 15 χρόνια έκαστος, χωρίς ελαφρυντικά και χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα, από το Τριμελές Εφετείο της Αθήνας.

Είχαν κριθεί ένοχοι για εγκληματική δραστηριότητα, στην υπόθεση με τις μίζες για το ελληνικό εξοπλιστικό πρόγραμμα επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος ήδη εκτίει ποινή φυλάκισης 20 ετών έχοντας βρεθεί ένοχος για τον ίδιο λόγο, δηλαδή εκείνον του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Εναντίον αυτής της πρωτόδικης απόφασης, έχει ασκηθεί έφεση από τους συνηγόρους των Ντίνου και Μιχάλη Μιχαηλίδη, που όμως δεν είναι γνωστό πότε θα εκδικαστεί.



ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου