Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Τρόμος στο Τσάρλεστον – Νεαρός εισέβαλε σε εκκλησία και άρχισε να πυροβολεί – Υπάρχουν θύματα – Αναζητείται ο δράστης



Ο τρόμος επιστρέφει στις ΗΠΑ, όπου τα ξημερώματα της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας, βράδυ Τετάρτης τοπική) άνδρας 21 ετών εισέβαλε σε ιστορική εκκλησία του Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας και άρχισε να πυροβολεί κατά πάντων.
Η Αφρικανική επισκοπική εκκλησία Εμμανουήλ των Μεθοδιστών είναι μια από τις πιο ιστορικές στο Τσάρλεστον.

Ο δράστης μπήκε στην εκκλησία στις 21:00 το βράδυ και άνοιξε πυρ κατά όσων ήταν μέσα στο Ναό. Σύμφωνα με τον Ερικ Γουάτσον, εκπρόσωπο του σερίφη της κομητείας Τσάρλεστον, υπήρξε απειλή για βόμβα κοντά στην εκκλησία.
Η αστυνομία κάλεσε τον κόσμο που έχει συγκεντρωθεί περιμετρικά της περιοχής να απομακρυνθεί.

Υπάρχουν θύματα αλλά κανείς δεν ξέρει αν υπάρχουν νεκροί ή μόνο τραυματίες. Κάποιοι μιλούν ακόμη και για εννέα νεκρούς στην ιστορική εκκλησία, όπου οι πιστοί είναι κυρίως Αφροαμερικανοί.

Σύμφωνα με το CNN, που επικαλείται αξιωματούχους, σοροί κείτονται μέσα στην εκκλησία, οι οποίες όμως δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανόν εννέα άνθρωποι είναι νεκροί.

Τα τηλεοπτικά δίκτυα έδειξαν επίσης έναν νεαρό --τα χαρακτηριστικά του οποίου ομοιάζουν με αυτού που αναζητεί η αστυνομία-- να φορά χειροπέδες και να κρατείται από δύο αστυνομικούς. Η αστυνομία, ωστόσο, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της στο Twitter, συνεχίζει να αναζητεί έναν ύποπτο.

Άγνωστα είναι και τα αίτια της επίθεσης.

Η αστυνομία του Τσάρλεστον ανακοίνωσε στο λογαριασμό της στο Τwitter ότι αναζητεί έναν ύποπτο άνδρα, λευκό, ηλικίας 21 ετών.



Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου