Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Εκτακτη σύσκεψη Γιούνκερ, Ντράγκι, Σουλτς, Ντάισελμπλουμ και Τουσκ για την Ελλάδα



Σε αναμμένα κάρβουνα κάθεται η Ευρώπη μετά από το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Αθήνα και τους θεσμούς το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα εκτάκτως και πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση του EuroWorking Group ο Ζ. Κ. Γιούνκερ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μ. Σουλτς, τον πρόεδρο του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ, τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Μ. Ντράγκι και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντ. Τουσκ.

Οι πέντε κορυφαίοι ηγέτες των ευρωπαϊκών θεσμών θα συναντηθούν στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και φυσικά κυρίαρχο θέμα της συνάντησης θα είναι η Ελλάδα και ο τρόπος που θα αντιδράσει σε όλες τις ενδεχόμενες εξελίξεις η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επιπλέον, σημειώνεται, δεν αποκλείεται την Παρασκευή, μία μέρα μετά την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Eurogroup, να πραγματοποιηθεί Σύνοδος Κορυφής.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να υποβάλει νέα λίστα προτάσεων- τη στιγμή που ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας ότι ο χρόνος είναι λίγος για να αποφευχθεί ένα Grexit.



Πηγή : imerisia.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου