Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Με το νέο μνημόνιο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορεί να εφαρμόσει με κανένα τρόπο κανένα ρεαλιστικό πρόγραμμα



Γράφει ο Κώστας Βουκελάτος

Η κυβέρνηση μετά από πέντε μήνες δήθεν διαπραγματεύσεων, μπόλικο λαϊκισμό, ψευτομαγκιά και ψέματα παρουσίασε ένα πακέτο μέτρων το οποία κατά 100% στηρίζεται σε νέους φόρους.

Το θράσος των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι προσπαθούν να περάσουν ένα πακέτο μέτρων 8δις €, ως φιλολαϊκό επειδή δεν θίγει τόσο συνταξιούχους και δημόσιο αλλά τον ιδιωτικό τομέα. Αγνοούν όμως ότι για να συντηρήσουν τους πελάτες τους ο ιδιωτικός τομέας πληρώνει και με τέτοια μέτρα θα κλείσει το μαγαζί που λέγεται δημόσιο γιατί πολύ απλά θα καταρρεύσει η πηγή χρηματοδότησης με τα υπερβολικά μέτρα.

Είναι παγκόσμιο φαινόμενο αυτή η άθλια τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, περισσότερο δημόσιο και παράλληλα φόροι στον ιδιωτικό τομέα για να συντηρήσει αποκλειστικά το κράτος για να επιβιώσει η χώρα και οι πελάτες και βλέπουμε.

Μέχρι το επιπόλαιο και καταστροφικό ΔΝΤ έχει επισημάνει ότι αυτά τα νέα μέτρα 8δις € που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσουν την χώρα στην ύφεση γιατί αυτή η λογική του πλήρωνε ιδιώτη θα γονατίσει την χώρα και θα την καταστρέψει.

Η συνέχεια λέει κατά κάποιους ότι ίσως η εταίροι δεχτούν αυτά που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και δώσουν μια παράταση στο δράμα μας περιμένοντας να δουν σε πόσο καιρό ο Τσίπρας και τα μέτρα του θα ξεπαστρέψουν την χώρα. Φυσικό και επόμενο είναι τα όποια μέτρα αποφασιστούν και υπογραφούν θα φέρουν σίγουρα εκλογές γιατί μπορεί τα μέτρα να περάσουν από την βουλή με τις ψήφους των άλλων κομμάτων αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα χάσουν την δεδηλωμένη από τις δικές του απώλειες.

Οι ποιο αισιόδοξοι Συριζαίοι λένε ότι θα εκμεταλλευτούν την συγκυρία της πρόσκαιρης βελτίωσης της οικονομίας μετά την όποια συμφωνία και θα προκηρύξουν από μόνοι τους εκλογές τις οποίες έχουν όπως λένε και πάλι σίγουρες.
Η αλήθεια όμως είναι μία και αυτή είναι σίγουρη όσο και εάν ονειρεύεται άλλα πράγματα ο ΣΥΡΙΖΑ
1. Ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε και είπε ψέματα στον ελληνικό λαό αφού για πέντε μήνες το μόνο που κατάφερε είναι να φορτώσει με νέα δις τον ελληνικό λαό και φόρους τον ιδιωτικό τομέα προς όφελος του δημόσιου τομέα.

2. Είναι σίγουρο ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές είτε με ρήξη είτε αναγκαστικά μετά την κατακραυγή από τους πολίτες για την χειρότερη κατάσταση στην οποία τους έφερε ο Τσίπρας και η κυβέρνηση του.

Και αυτό είναι εύκολο να το συμπεράνεις αφού :

Με το νέο μνημόνιο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορεί να εφαρμόσει με κανένα τρόπο κανένα ρεαλιστικό πρόγραμμα που θα βοηθήσει το κράτος για ανάπτυξη και οικονομική ανάκαμψη.

Με το που θα αρχίσουν να πληρώνουν τα νοικοκυριά τους νέους φόρους και ειδικά οι ιδιωτικές επιχειρήσεις θα βαλτώσουν οι πληρωμές των παλιών φόρων θα προστεθούν τα χρέη από τους νέους φόρους, τα ασφαλιστικά ταμεία θα πατώσουν και η ανεργία θα εκτοξευτεί πάνω από 30%.

Και η κατάληξη είναι πλήρη κατάρρευση της οικονομίας και η νέα μνημονιακή κυβέρνηση θα οδηγηθεί στις εκλογές ταπεινωμένη και αποτυχημένη.
   
Με αυτά και με αυτά όμως τα ανεύθυνα πολιτικά παιχνίδια και η μεγαλοστομία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που θα κατάφεραν  μερικούς μήνες μετά την ορκωμοσία τους  και πριν ακόμα κλείσουν ένα χρόνο είναι η χώρα και ο λαός της να παραμένει σε αδιέξοδο με άγνωστο μέλλον...



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου