Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Ανάκληση για 700 Opel Antara στην Ελλάδα



Στην ανάκληση Opel Antara προχωρά η εταιρεία GM Ελλάς Α.Ε, γενική εισαγωγέας αυτοκινήτων Opel στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της ∆ιεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας.

Η ανάκληση αφορά 700 οχήματα, παραγωγής από 2007 έως 2010, εξοπλισμένα με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, στα οποία υπάρχει η πιθανότητα ακούσιας ενεργοποίησης του κινητήρα με ενδεχόμενη κίνηση του οχήματος, όταν τοκλειδί βρίσκεται στην κλειδαριά ανάφλεξης στην θέση LOCK (OFF) και έχει επιλεγεί κάποια ταχύτητα στο κιβώτιο ταχυτήτων. To ενδεχόμενο αυτό οφείλεται σε έντονη φθορά του κυλίνδρου της κλειδαριάς ανάφλεξης.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για βλάβες ή ατυχήματα που να σχετίζονται με την παραπάνω διορθωτική ενέργεια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της GM Ελλάς Α.Ε, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξασφάλιση, το συντομότερο δυνατό, των σχετικών ανταλλακτικών και θα υπάρξει νεότερη πληροφόρηση για την διαθεσιμότητα των ανταλλακτικών καθώς και για τις σχετικές επισκευαστικές οδηγίες.

Οι ιδιοκτήτες των προς ανάκληση αυτοκινήτων θα ενημερωθούν άμεσα, με προσωπική επιστολή, για τις προφυλάξεις που θα πρέπει να λαμβάνουν για να αποφύγουν τη ακούσια ενεργοποίηση του κινητήρα, οι οποίες είναι:

Να αφαιρούν το κλειδί από την ανάφλεξη και να το κρατούν σε ασφαλές σημείο πριν βγουν από το όχημα.

Να εφαρμόζουν το χειρόφρενο πριν βγουν από το όχημα.

Οι καταναλωτές που επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας GM Ελλάς Α.Ε στο τηλέφωνο 210 6164700.

auto.in.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου