Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Διασώθηκαν 237 Λαθρομετανάστες το τελευταίο 24ωρο



Στη διάσωση 237 μεταναστών σε επτά διαφορετικά περιστατικά έρευνας και διάσωσης στο ανατολικό Αιγαίο, προχώρησε το τελευταίο 24ωρο το Λιμενικό Σώμα.΄

Σύμφωνα με αναφορές του αρχηγείου του Λιμενικού, τα περιστατικά αυτά έλαβαν χώρα σε θαλάσσιες περιοχές της Λέσβου, της Χίου και της Κω.

Το φλέγον ζήτημα της μεταφοράς μεταναστών στα νησιά απεύθυναν οι βουλευτές του Ποταμιού, Νίκος Ορφανός (Β' Πειραιά) και Ιάσονας Φωτήλας (Αχαΐας) στον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη.

Οι βουλευτές ρωτούν ποια μέτρα αναμένεται να λάβει το υπουργείο για τη μετακίνηση των μεταναστών από τα νησιά στην ενδοχώρα. Στους μετανάστες έχουν χορηγηθεί τα απαραίτητα έγγραφα εν μέσω κορύφωσης της τουριστικής περιόδου, καθώς όπως αναφέρουν οι βουλευτές, οι ακτοπλόοι δηλώνουν, ήδη, αδυναμία να μεταφέρουν καθημερινά χιλιάδες μετανάστες λόγω της αυξημένης επιβατικής κίνησης.

Ρωτούν επίσης πώς θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα της διαχείρισης των αυξημένων μεταναστευτικών ροών στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, όπου εντοπίζεται η συντριπτική πλειονότητα (90%) των εισερχόμενων μεταναστών και προσφύγων.


Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου