Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Μαρκαριάν: Ερασιτέχνες; Είδατε πώς έτρεχε το 11;



Ο Σέρχιο Μαρκαριάν δεν θέλησε να χαρακτηρίσει ερασιτέχνες τους παίκτες των Νησιών Φαρόε, ωστόσο υποστήριξε ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολλά προβλήματα στην οργάνωση.

"Προσπαθήσαμε, βάλαμε όλους τους επιθετικούς, αλλά ο αντίπαλος έπαιξε κλειστά, έκανε μεγάλη προσπάθεια κι εμείς φεύγουμε χωρίς τίποτα", είπε αρχικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός στη μικτή ζώνη μετά από το τέλος του αγώνα της Εθνικής με τα Νησιά Φαρόε.

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι οι αντίπαλοι ήταν ερασιτέχνες, ο Μαρκαριάν απάντησε: "Ερασιτέχνες; Είδατε πώς έτρεχε το 11 και το 8; Είναι ομάδα. Η Εθνική χάνει σιγά σιγά αυτήν την καλή στιγμή του 2004. Πήγαμε πολύ πίσω και τώρα πρέπει να σκεφτόμαστε το τέλος αυτής της διαδικασίας. Χρειαζόμαστε δύναμη και καινούργιες ιδέες για να έρθουν τα καλά αποτελέσματα στην Ευρώπη. Δεν είναι εύκολο γιατί το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολλά προβλήματα στην οργάνωση".

Σχετικά με τη ρίζα του προβλήματος, ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε: "Η Εθνική έχει μεγάλο πρόβλημα στη δημιουργία νέων παικτών. Παίζουμε πολύ λίγα ματς και δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε τη διαφορά. Η ΕΠΟ πρέπει να προσπαθήσει για τη διόρθωση πολλών πραγμάτων. Η ομοσπονδία και ο Γιώργος (σ.σ. Καραγκούνης) πρέπει να βρουν ένα δρόμο που θα βλέπει το μέλλον".

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει αν θα αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία, ο Σέρχιο Μαρκαριάν ήταν σαφής: "Όχι, έχω συμβόλαιο μέχρι τον Δεκέμβριο. Ξέρετε πως είναι το ποδόσφαιρο, αλλά δεν έχω πρόβλημα".

Καραγκούνης: Να σηκωθεί από τα συντρίμμια η Εθνική

Ο Γιώργος Καραγκούνης εξήγησε ότι η Εθνική θα πρέπει να αφήσει πίσω της την αποτυχία στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Γαλλίας και να κοιτάξει το μέλλον της.

"Όταν αγωνίζεσαι υπό πίεση είναι πάντα πολύ δύσκολο να κερδίσεις. Για οποιαδήποτε ομάδα. Πολλά έφταιξαν. Δεν είναι της παρούσης να αναλύσουμε όλα αυτά που έχουν γίνει. Πρέπει να δούμε με ηρεμία τι μπορεί να γίνει για τη συνέχεια γιατί πρέπει να υπάρξει συνέχεια.

Το να μην πας σε μία τελική φάση είναι άσχημο και οδυνηρό γιατί η Εθνική "τρέφεται" από τέτοιες διοργανώσεις. Όχι μόνο για το πρεστίζ, αλλά και για κοινωνικούς λόγους. Είναι μία πάρα πολύ δύσκολη μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η Εθνική πρέπει να σηκωθεί και να μην ακολουθήσει το κακό παράδειγμα άλλων ομάδων που βρίσκονται πολλά χρόνια εκτός μεγάλων διοργανώσεων", είπε αρχικά στην κάμερα της EΡΤ o Γιώργος Καραγκούνης.

Ερωτηθείς αν θα είναι "παρών" στην επόμενη μέρα του ομοσπονδιακού συγκροτήματος, ο τεχνικός διευθυντής απάντησε: "Για οτιδήποτε κινείται γύρω από την Εθνική και μου ζητείται βοήθεια δεν μπορώ να το σκεφτώ και δεύτερη φορά. Δεν το έχω μετανιώσει. Αν το είχα αρνηθεί θα ήμουν δύο φορές πιο στεναχωρημένος. Το θέμα είναι ότι όλοι πρέπει να βοηθήσουμε για να σηκωθεί η Εθνική από αυτά τα άσχημα αποτελέσματα".

Λίγο αργότερα, ο Γιώργος Καραγκούνης δήλωσε στην κάμερα του OTE TV: "Βρισκόμαστε εκτός ελπίδων για οποιαδήποτε θέση και αυτό είναι που μετράει. Χάσαμε δύο φορές από τα Νησιά Φερόε και αυτό είναι πολύ άσχημο για την Εθνική και το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα. Το ποδόσφαιρο τα έχει αυτά. Είχαμε συνηθίσει στις προκρίσεις και όλα αυτά τα ωραία της τελευταίας δεκαετίας, αλλά υπάρχουν και δύσκολες στιγμές. Δεν μπορείς να το αποφύγεις, δεν γίνεται να κερδίζεις συνέχεια, ωστόσο έχουν έρθει πολύ άσχημα αποτελέσματα. Θα πρέπει να το αποδεχθούμε, να σηκωθούμε από τα συντρίμμια και να παλέψουμε για να ξαναγίνει η Εθνική όπως ήταν πριν από ένα χρόνο και όλοι οι Έλληνες έχουν γνωρίσει".




Πηγή : Nooz.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου