Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Φλαμπουράρης σε σύγχυση! 09:10 είπε 23% ΦΠΑ στα ξενοδοχεία! 09:23 είπε 13% ο ΦΠΑ!!!!


Σήμερα ο κύριος Φλαπουράρης στο MEGA μέσα στα πολλά που είπε τα οποία έδειχναν στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ σε σύγχυση είπε για 23% ΦΠΑ στα ξενοδοχεία αλλά μετά το διάλειμμα είπε ότι το είπε κατά λάθος

Ο κ. Φλαμπουράρης προκάλεσε σύγχυση γενικότερα με αυτά που έλεγε αλλά την μεγαλύτερη σύγχυση την προκάλεσε σχετικά με την αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία. Αρχικά είπε ότι οι διανυκτερεύεις θα μεταφερθούν στον υψηλό συντελεστή 23% – από το 6,5% που είναι σήμερα – και επιχειρηματολόγησε επί μακρόν για αυτό. Στη συνέχεια όμως, μετά από διαφημιστικό διάλειμμα, επανήλθε λέγοντας ότι έκανε λάθος και ότι ο ΦΠΑ στα ξενοδοχεία θα αυξηθεί στο 13%.

Δήλωσε επίσης κατηγορηματικά ότι ο ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα θα παραμείνει στο 13%, ενώ δεν απέκλεισε να μειωθεί περαιτέρω στο 11%. Επίσης ο ΦΠΑ στην εστίαση θα παραμείνει στο 13%.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι η έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις θα ισχύσει για κέρδη από 500.000 ευρώ και άνω, κι όχι 1 εκατομμύριο ευρώ που προέβλεπε αρχικά η ελληνική πρόταση.

Είπε επίσης ότι ο συντελεστής της έκτακτης εισφοράς στα εισοδήματα της τάξης των 30.000 ευρώ θα είναι στο 0,7%.

Ανακοίνωσε ακόμη την περικοπή των πρόωρων συντάξεων με μεταβατικό χρόνο από την 1η Ιανουαρίου του 2016. Δεν θα αφορά όμως όσους έχουν θεμελιώσει δικαίωμα.

Αναφορικά με τις αμυντικές δαπάνες, που θεωρούνται πιθανό δημοσιονομικό ισοδύναμο, ο κ. Φλαμπουράρης είπε ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη στο εσωτερικό της κυβέρνησης αν οι περικοπές θα είναι 200 εκατομμύρια ευρώ ή πολύ μεγαλύτερες.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου