Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Ντεϊσελμπλούμ: «Δεν θα υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup της Δευτέρας»



«Πολλά ζητήματα ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές δεν έχουν επιλυθεί και δεν είναι δυνατή κάποια συμφωνία στο Eurogroup της επόμενης Δευτέρας», δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντεϊσελμπλούμ.

Ο κ. Ντεϊσελμπλούμ έκανε τις δηλώσεις αυτές μετά τη συνάντησή του με τον γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν στο Παρίσι.

«Είμαι βέβαιος ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα, αλλά όχι τις επόμενες ημέρες», δήλωσε από την πλευρά του ο Σαπέν.

Ο Ντεϊσελμπλούμ ξεκίνησε την Τετάρτη κρίσιμες επαφές με πρώτο σταθμό το Παρίσι, για συζητήσεις σε σχέση με το μέλλον της ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος της Ελλάδας.

Σε συνεργασία με τους προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ντόναλντ Τουσκ και Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αντίστοιχα, καθώς και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ο κ.
Ντεϊσελμπλούμ εργάζεται πάνω σε σχέδιο εμβάθυνσης του συντονισμού των οικονομικών πολιτικών των 19 χωρών - μελών της ευρωζώνης, το οποίο θα δημοσιοποιηθεί τον Ιούνιο.


Πηγή : tanea.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου