Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Ζαν Μαρί Λεπέν: Ντρέπομαι για την κόρη μου, δεν θέλω να εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλίας


Φουντώνει ο πόλεμος των Λεπέν στους κόλπους του γαλλικού Εθνικού Μετώπου (FN). Ο ιδρυτής του κόμματος, Ζαν Μαρί καταφέρθηκε εναντίον της κόρης του Μαρίν (με την πιο ήπια γραμμή της οποίας διαφωνεί) λέγοντας ότι ''ντρέπεται'' που φέρει το όνομά του, ενώ εξέφρασε την αντίθεσή του με το ενδεχόμενο εκλογής της στην προεδρία της χώρας το 2017. Το FN τον έθεσε σε διαθεσιμότητα.

Ο Ζαν-Μαρί Λεπέν εκφράζει την αντίθεσή του "επί του παρόντος" σε μια άνοδο στη γαλλική προεδρία της κόρης του Μαρίν, νυν επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου (FN), το εκτελεστικό γραφείο του οποίου μόλις τον "έθεσε σε διαθεσιμότητα" χωρίς να προχωρήσει σε διαγραφή.

"Αν τέτοιες ηθικές αρχές ηγούνταν του γαλλικού κράτους, αυτό θα ήταν σκανδαλώδες", μετά την "προδοσία" της, δήλωσε ο ιδρυτής του FN σε συνέντευξη που μεταδόθηκε σήμερα από τον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

O Ζαν-Μαρί Λεπέν επιθυμεί τη νίκη της Μαρίν στις προεδρικές εκλογές του 2017; "Επί του παρόντος, όχι".

Ο 86χρονος ευρωβουλευτής κρίνει την 46χρονη κόρη του "λίγο χειρότερη" από τα κυβερνητικά κόμματα, το δεξιό UMP και το Σοσιαλιστικό Κόμμα, "γιατί ο αντίπαλος σας πολεμά κατά μέτωπο, αυτή σας πολεμά πισώπλατα". Πρόσθεσε ότι ελπίζει η κόρη του να παντρευτεί σύντομα, ώστε να αλλάξει επώνυμο, γιατί ''ντρέπεται'' που φέρει το όνομά του.

Συνιδρυτής του Εθνικού Μετώπου το 1972, ο Λεπέν ηγείτο του κόμματος αυτού έως το 2011, όταν στη συνέχεια η μικρότερη κόρη του Μαρίν ανέλαβε τα ηνία.

Έκτοτε, η Μαρίν Λεπέν έχει αρχίσει μία επιχείρηση "αποδαιμονοποίησης" προσπαθώντας να αποτινάξει τους χαρακτηρισμούς του "ξενοφοβικού" και "αντισημιτικού" για το κόμμα της, κρατώντας επίσημα απόσταση από νεοναζιστικά κινήματα, προκειμένου να κερδίσει την εξουσία. Αυτή η τακτική τής έδωσε τη
δυνατότητα να έχει εκλογικές επιτυχίες και να επαναλαμβάνει ότι έχει πιθανότητες να επικρατήσει στις προεδρικές εκλογές το 2017.

Αντίθετος με τη στρατηγική αυτή, ο Ζαν-Μαρί Λεπέν προκάλεσε ένα διαζύγιο μεταξύ τους πριν από ένα μήνα, επαναλαμβάνοντας στις αρχές Απριλίου ότι οι ναζιστικοί θάλαμοι αερίων δεν ήταν παρά μια "λεπτομέρεια" του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, δήλωση που είχε διατυπώσει και στο παρελθόν, για την οποία έχει καταδικασθεί πολλές φορές, ενώ στη συνέχεια ενέτεινε τις προκλήσεις του.

Χθες, το ανώτατο όργανο του Εθνικού Μετώπου, το εκτελεστικό γραφείο, συνεδρίασε και με επτά ψήφους κατά έναντι μίας υπέρ αποφάσισε της αναστολής της κομματικής ταυτότητας του Λεπέν. Αποφάσισε επίσης να συγκαλέσει σε τρεις μήνες "έκτακτη γενική συνέλευση" προκειμένου να αλλάξει το καταστατικό του κόμματος και να καταργήσει τον ρόλο του επίτιμου προέδρου, τον οποίο κατέχει σήμερα ο Ζαν-Μαρί
Λεπέν.

Σε άλλη συνέντευξη που μεταδόθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό RMC, ο Λεπέν εξαπολύει επίθεση κατά του εκτελεστικού γραφείου, βλέποντας σε αυτό "μια συνέλευση εξαγορασμένων, αυλικών, ένα εκτελεστικό απόσπασμα, μαζί με επτά μισθοφόρους".


Πηγή : ethnos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου