Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Λεουτσάκος: Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις - Κύρτσος: Ή συμφωνούμε ή καταρρέουμε



«Διαπραγματευόμαστε στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής και οφείλουν οι εταίροι και δανειστές να κατανοήσουν ότι δεν μπορούν να συμπεριφέρονται σε μια χώρα – μέλος της ΕΕ και της ΟΝΕ σα να είναι μια νέου τύπου αποικία» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Αρνήθηκε να δηλώσει κατηγορηματικά ότι θα ψηφίσει ενδεχόμενη συμφωνία με τους δανειστές ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Λεουτσάκος. Μιλώντας στον «ΣΚΑΙ» τόνισε ότι «η κυβέρνηση δεν υπάρχει περίπτωση να κινηθεί έξω από το προγραμματικό της πλαίσιο».

«Βήματα πίσω δεν μπορεί να κάνει η κυβέρνηση γιατί δεν οδηγούν πουθενά» διεμήνυσε στο εσωτερικό του κόμματος. «Διαπραγματευόμαστε στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής και οφείλουν οι εταίροι και δανειστές να κατανοήσουν ότι δεν μπορούν να συμπεριφέρονται σε μια χώρα – μέλος της ΕΕ και της ΟΝΕ σα να είναι μια νέου τύπου αποικία και να την περιθωριοποιήσουν σε από αυτό που λεμε Ευρώπη. Ευρώπη δεν είναι Μεσαίωνας», πρόσθεσε. «Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις απέναντι σε ωμούς εκβιασμούς που δέχεται η χώρα μας και πρέπει να τους αναζητήσουμε, (...) τι θέλουν να μας πουν ότι ο αυτοκράτορας Σόιμπλε» καθορίζει την ευρωπαϊκή πορεία;», διερωτήθηke.

Κάνοντας λόγο για στραγγαλισμό της Ελλάδας, ο κ. Λεουτσάκος ανέφερε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διαπραγματεύεται «στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής και οφείλουν οι εταίροι και δανειστές να κατανοήσουν ότι δεν μπορούν να συμπεριφέρονται σε μια χώρα – μέλος της ΕΕ και της ΟΝΕ σα να είναι μια νέου τύπου αποικία και να την περιθωριοποιήσουν σε από αυτό που λεμε Ευρώπη. Ευρώπη δεν είναι Μεσαίωνας».

Γιώργος Κύρτσος: Η συμφωνούμε ή καταρρέουμε

«Ή συμφωνούμε ή καταρρέουμε» προειδοποίησε από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος, καλώντας την κυβέρνηση και να αφήσει την πολιτική περιγραφή και να προωθήσει πρακτικές λύσεις.

«Το ασφαλιστικό χρειάζεται μεταρρύθμιση η προηγούμενη κυβέρνηση κάτι πήγε να κάνει, αλλά το άφησε μισό. Να καταργήσουμε διπλές και τριπλές συνταξεις και να μειώσουμε τα ρετιρέ» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ο κ. Κύρτσος πρόσθεσε ότι «η ΝΔ δεν πάτησε γκάζι μετά τις ευρωεκλογές, αν το είχε κάνει, θα είχαμε βγει τώρα απο το μνημόνιο».


Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου