Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Βαρουφάκης: Κακώς μπήκε η Ελλάδα στην σαθρά δομημένη Ευρωζώνη



Την άποψη ότι καμία χώρα δεν έπρεπε να εισέλθει σ’ ένα τόσο σαθρά δομημένο κοινό νόμισμα, ιδίως μια χώρα βαθιά ελλειμματική όπως η Ελλάδα, εκφράζει ο Γιάνης Βαρουφάκης, υποστηρίζοντας ακόμη ότι «η ευρωζώνη, αν δεν αλλάξει δεν μπορεί να επιβιώσει».

Σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο υπουργός Οικονομικών τονίζει ωστόσο, ότι αν προσπαθήσουμε σήμερα να κάνουμε όπισθεν, θα βρεθούμε προ δυσάρεστου απροόπτου», ενώ επισημαίνει ότι η Ελλάδα μπορεί χωρίς νέο δάνειο, «υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνει μια σημαντική αναδιάρθρωση του χρέους της», αποκαλύπτοντας ότι έχουν γίνει συζητήσεις στο παρασκήνιο γι’ αυτό το θέμα.

Ο κ. Βαρουφάκης σημειώνει ότι δεν ακούστηκαν στο Eurogroup όλα όσα γράφτηκαν γι’ αυτόν («χαρτοπαίκτης», «ερασιτέχνης» κ.λπ.) και εκφράζει τη δυσφορία του επειδή ο επικεφαλής του, Γ. Ντάισελμπλου,  δεν διέψευσε τους συγκεκριμένους χαρακτηρισμούς.

Τέλος, αναφερόμενος στη σχέση του με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, στον απόηχο των αλλαγών στην διαπραγματευτική ομάδα της Ελλάδας, την χαρακτηρίζει «άριστη».


Πηγή : kathimerini.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου