Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Προφυλακίστηκε ο απόστρατος αντισυνταγματάρχης που κατηγορείται για "μαύρο εξοπλιστικό χρήμα"


Προφυλακίστηκε μετά από την απολογία του ο απόστρατος αντισυνταγματάρχης που είχε συλληφθεί την περασμένη Τετάρτη ,κατηγορούμενος για δωροδοκία και διακίνηση μαύρου χρήματος. Ο απόστρατος εκρατείτο στην Γενική Αστνομική Διεύθυνση Αττικής από την ημέρα της σύλληψής του και σήμερα το πρωί απολογήθηκε. Οι διακστικές αρχές αποφάσισαν την προφυλάκισή του.

Στην απολογία του ο απόστρατος αντισυνταγματάρχης αναφέρθηκε εκτενώς στην συνεργασία που είχε με τον επιχειρηματία Πάνο Ευσταθίου, ο οποίος έχει εμπλακεί σε ύποπτες υποθέσεις εξοπλισμών.

Ο απόστρατος αντισυνταγματάρχης είχε διατελέσει στενός συνεργάτης του εισαγγελέα Γιώργου Ζορμπά την αμέσως μετά από την εκλογική νίκη της ΝΔ το 2004. Από την θέση αυτή είχε γνώση και άποψη για τα περισσότερα από τα εξοπλιστικά προγράμματα που “κληρονόμησε” τότε η ΝΔ από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Τα πιο σημαντικά απ΄αυτά ήταν τα άρματα μάχης Leopard και βέβαια το θέμα των γερμανικών υποβρυχίων.

Η σύλληψή του θεωρείται από πολλούς σημαντική εξέλιξη στην διερεύνηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων που κρίνονται ύποπτα.


Πηγή : onalert.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου