Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Εκτάκτως στη Γενεύη ο Κοντονής για το νομοσχέδιο και τη συμφωνία


Οι προσπάθειες του Σταύρου Κοντονή ν' αποφευχθεί το ποδοσφαιρικό Grexit χωρίς να πληγεί το αθλητικό νομοσχέδιο στον πυρήνα του συνεχίζονται επί ελβετικού εδάφους.

Μετά από συνεννόηση με τους ανθρώπους της UEFA ο υφυπουργός Αθλητισμού μετέβη εκτάκτως στη Γενεύη. Σκοπός του ταξιδιού του είναι να διευθετήσει ο ίδιος τις τελευταίες λεπτομέρειες και να αποφευχθούν "παρανοήσεις στις μεταφράσεις", να είναι δηλαδή όλα τακτοποιημένα, προτού το νομοσχέδιο κατατεθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο Σταύρος Κοντονής έφτασε στην ελβετική πόλη το μεσημέρι της Δευτέρας και αμέσως συναντήθηκε με τους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, οι οποίοι τον παρέλαβαν στο αεροδρόμιο για να τον οδηγήσουν στο ξενοδοχείο.

Εκεί δεν χάθηκε καθόλου χρόνος. Η συζήτηση ήταν μακρά και διήρκησε κοντά στις τέσσερις ώρες.

Κατά πληροφορίες, το κλίμα ήταν θετικό και παρατηρήθηκε σύγκλιση στα σημεία τριβής (αποκλεισμός ελληνικών ομάδων μετά από απόφαση της Κυβέρνησης, δικαστές των πειθαρχικών οργάνων). Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν το πρωί της Τρίτης, προτού ο υφυπουργός επιστρέψει στην Αθήνα και προετοιμαστεί κατάλληλα για τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια.

Αποδεικνύεται απ' όλα αυτά ότι ο χρόνος που κέρδισε μεταθέτοντας την κατάθεση του νομοσχεδίου κατά δύο ημέρες ήταν πολύτιμος, αφού υπήρχε το περιθώριο να συνεχιστεί ο αδιάκοπος διάλογος με τις διεθνείς ομοσπονδίες και να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Λογικά το μεσημέρι της Τρίτης ο Κοντονής θα γυρίσει στην Ελλάδα έχοντας "θωρακίσει" το νομοσχέδιο απ' όλες τις πλευρές, με τέτοιο τρόπο μάλιστα που UEFA-FIFA θα έχουν ικανοποιηθεί στο βαθμό που γίνεται. Γι' αυτό άλλωστε και έκανε το ταξίδι αυτό.

Αν αυτό δεν γίνει, εξέλιξη που συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες, το νομοσχέδιο θα τεθεί προς ψήφιση υπό το κίνδυνο του αποκλεισμού από τις διεθνείς διοργανώσεις. Τον οποίο και φυσικά απεύχονται στο Υπουργείο, αλλά δεν θα μπορούν να το αποκλείσουν δεδομένου ότι περιμένουν και από την άλλη πλευρά να ρίξει λίγο νερό στο κρασί της.

Όπως όμως οι πράξεις αποτυπώνουν η ηγεσία του αθλητισμού κάνει ό,τι περισσότερο για να μην απομονωθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο, χωρίς να υποχωρήσει τόσο ώστε να παραμείνει το ίδιο καθεστώς στον επαγγελματικό αθλητισμό.



Πηγή : contra.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου