Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Χωρίς προβλήματα οι αεροπορικές μετακινήσεις παρά την απεργία



Χωρίς ουσιαστικά προβλήματα θα πραγματοποιηθούν οι αεροπορικές μετακινήσεις κατά τη διάρκεια της 48ωρης προειδοποιητικής απεργίας που κήρυξε η ΟΣΥΠΑ  (Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας) για την Κυριακή, 31Μαΐου, μέχρι και την επομένη, Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος. Οι επιβάτες δεν αναμένεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα στις πτήσεις τους με μοναδική εξαίρεση ορισμένες μικροκαθυστερήσεις που μπορεί να παρατηρηθούν σε κάποια από τα περιφερειακά αεροδρόμια, λόγω της αυξημένης κίνησης του τριημέρου.

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει μέσω της απεργίας αυτή την «απαξίωσή από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, σε όλους τους τομείς, αεροναυτιλία και αεροδρόμια», σημειώνοντας πως υπάρχουν οφειλές στους εργαζομένους από δεδουλευμένα.

Η δραματική έλλειψη προσωπικού και η οικονομική ασφυξία που βιώνει η ΥΠΑ, ανάγκασε την  Πολιτική Αεροπορία να διαμαρτυρηθεί με επιστολή της στον πρωθυπουργό.

Σε αυτή, αναφέρονται τα αιτήματα των εργαζομένων στα αεροδρόμια που έχουν να κάνουν με την χρηματοδότηση, τόσο για τη συντήρηση των υποδομών στα ελληνικά αεροδρόμια, όσο και για τη στελέχωση των τμημάτων προσωπικού:

Αμεση απαιτούμενη χρηματοδότηση της Υπηρεσίας, για έργα και συντηρήσεις σε όλο το φάσμα των υποδομών των αεροδρομίων και της αεροναυτιλίας, καθώς και την εκπόνηση ενός υλοποιήσιμου σχεδίου ανάπτυξης αυτών

Αμεση στελέχωση της Υπηρεσίας, που λειτουργεί με προσωπικό κάτω από τα ελάχιστα απαιτούμενα και την άμεση καταβολή στους εργαζομένους των δεδουλευμένων αμοιβών τους, που κάποιες από αυτές οφείλονται από την άνοιξη του 2014.

Η δήλωση γνωστοποιήθηκε και στους υπουργούς Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας Γ. Σταθάκη, Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη και τη διοίκηση της ΥΠΑ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρίστος Σπίρτζης ο οποίος θα συναντηθεί την Παρασκευή με τα τέσσερα σωματεία τους, δήλωσε το πρωί της Πέμπτης ότι «δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας των πτήσεων κατά τη διάρκεια της απεργίας».

Μάλιστα, εντός της ημέρας θα ανακοινωθεί η νέα διοίκηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κάτι που όπως είπε ο υπουργός, είναι ένα από τα βασικά τους αιτήματα.

Ο κ. Σπίρτζης ανακοίνωσε ακόμη ότι έχει ήδη εξασφαλιστεί κονδύλι ενός εκατομμυρίου ευρώ για την αντιμετώπιση επειγόντων λειτουργικών θεμάτων στα περιφερειακά αεροδρόμια. Τα θέματα αυτά, όπως εξήγησε, δεν έχουν να κάνουν με τη συντήρηση των αεροδιαδρόμων η οποία γίνεται κανονικά και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Είπε, επίσης, ότι θα προκηρυχθούν άμεσα 32 θέσεις ηλεκτρονικών μηχανικών και παρεμφερών ειδικοτήτων.


Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου