Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Αλλαγές στην εισαγωγή των υποψηφίων σε αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές



Τα πάνω κάτω έρχονται στην εισαγωγή στις αστυνομικές και πυροσβεστικές σχολές. Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, έρχονται από την νέα σχολική χρονιά (2015-2016) σημαντικές ανακατατάξεις σχετικά με τα επιστημονικά πεδία και τη δυνατότητα ένταξης των μαθητών στα σώματα ασφαλείας.

Από την επόμενη χρονιά, λοιπόν, οι σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Αστυνομίας εντάσσονται στα 3 από τα 5 επιστημονικά πεδία και συγκεκριμένα στα (1ο, 2ο και 5ο), όπως επίσης και οι σχολές της Πυροσβεστικής - Ανθυποπυραγών και πυροσβεστών - οι οποίες εντάσσονται τόσο στο 1ο επιστημονικό πεδίο όσο και στο 2ο και το 5ο επιστημονικό πεδίο.

Με αυτόν τον τρόπο, δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές και των τριών Ομάδων Προσανατολισμού να ενταχθούν στις παραπάνω σχολές, αφού οι υποψήφιοι της Ομάδας Ανθρωπιστικών Σπουδών μπορούν να επιλέξουν τμήματα του 1ου πεδίου, οι υποψήφιοι των Θετικών Σπουδών μπορούν να επιλέξουν το 2ο πεδίο όπου πέρα των άλλων στρατιωτικών σχολών είναι ενταγμένες Αστυνομία και Πυροσβεστική και τέλος οι υποψήφιοι της Ομάδας Οικονομίας και Πληροφορικής επιλέγοντας το 5ο επιστημονικό πεδίο.

Οι αλλαγές είναι σημαντικές και ανοίγει τον δρόμο για είσοδο στις Αστυνομικές και Πυροσβεστικές σχολές και για μαθητές, οι οποίοι δεν θα είχαν την δυνατότητα με το παλαιότερο σύστημα.



Πηγή: dikaiologitika.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου