Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Μητρόπουλος: Χίμαιρα ή ουτοπία ορισμένοι στόχοι μας – Τραγωδία η ρήξη



Βορίδης: «Η αριστερά κάνει διαπραγμάτευση για να φέρει το μνημόνιό της»

Η νέα συμφωνία θα έχει στοιχεία συνέχειας του δεύτερου μνημονίου και κάποια επαχθή μέτρα, εκτίμησε στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, δηλώνοντας μάλιστα ότι ορισμένοι στόχοι που είχαν τεθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν «χίμαιρα ή ουτοπία».

Ο κ. Μητρόπουλος έκανε λόγο για επαχθή σημεία και στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, ενώ επανέλαβε ότι «έχω αποκλείσει τη ρήξη... Είναι αδύνατον να διαχειριστούμε τις συνέπειες μιας ρήξης θα οδηγούσε σε δεινή τραγωδία».

«Συζητάμε τι είδους συμφωνία θα κάνουμε περισσότερο και λιγότερο επώδυνης, ο πρωθυπουργός δίνει μάχη...» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι η συμφωνία θα έχει μέτρα θα και ρυθμίσεις για το μισθολογικό και το συνταξιοδοτικό.

«Εγώ είχα πει ότι τα άρθρα του μνημονίου δεν σκίζονται με ένα άρθρο και ένα νόμο» παρατήρησε δε, αφήνοντας αιχμές για άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η αριστερά κάνει διαπραγμάτευση για να φέρει το μνημόνιό της». «Η ψευδής παράσταση γεγονότων έχει τελειώσει» πρόσθεσε.

«Ο κ. Μητρόπουλος ειλικρινώς ομιλεί, και μιλάει με σχετική ακρίβεια, μετά ταύτα για λόγους πολιτικής ακεραιότητας δεν οφείλεται μια απολογία προς τη ΝΔ για όσα άκουσε όλα αυτά τα χρόνια;» διερωτήθηκε.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, η ΝΔ βασίμως υποψιάζεται ότι η συμφωνία θα είναι χειρότερη λόγω της επιδείνωσης των δημοσιονομικών μεγεθών. «Αν κανείς σκληρή διαπραγμάτευση και καταλήξεις να πάρεις χειρότερα μέτρα, τότε έχεις καταλήξει σε λάθος τακτική» συμπέρανε ο κ. Βορίδης.

Με τη σειρά του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε ότι το κόμμα θα καθορίσει τη στάση του για τη συμφωνία εφόσον δει τη συμφωνία. «Ο κριτής είναι το κείμενο της συμφωνίας, αν είναι κατά χειρότερο από το μάιηλ Χαρδούβελη τότε έχουν αποτύχει, αν τα μέτρα υπερβαίνουν τα 4 ή 5 δισεκ. ευρώ θα ψηφίσω το αντίθετο» υπογράμμισε.

«Σπάει το σπυρί της δημαγωγίας, να παραδεχθούν ότι είτε υπάρχει η πολιτική που ακολουθούμε όλοι είτε η συνεπής πολιτική που ακολουθεί το ΚΚΕ» τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.



Πηγή: skai.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου