Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Επικρίσεις κατά ΥΠΟΙΚ από προσκείμενους στο ΣΥΡΙΖΑ εφοριακούς



Για τις πρόσφατες κρίσεις Διευθυντών και Υποδιευθυντών στις ΔΟΥ

Σφοδρές επικρίσεις κατά της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών και ειδικά κατά της ηγεσίας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων εξαπέλυσε σήμερα Δευτέρα η προσκείμενη στο ΣΥΡΙΖΑ παράταξη των εφοριακών (ΑΣΚΙ) για τις πρόσφατες κρίσεις Διευθυντών και Υποδιευθυντών στη φορολογική διοίκηση.
 
Ειδικότερα, σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΑΣΚΙ Εφοριακών για τις νέες επιλογές διευθυντών εφοριών υπογραμμίζει τα εξής:
«ΑΣΚΙ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ &  ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΣΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ!
»Οι κρίσεις Διευθυντών και Υποδιευθυντών που ανακοινώθηκαν, επιβεβαιώνουν δυστυχώς ότι το σύστημα αδιαφάνειας, διαπλοκής και αναξιοκρατίας που υπήρχε στο υπουργείο Οικονομικών και γιγαντώθηκε την περίοδο των μνημονίων με τη σύσταση της ‘’ανεξάρτητης’’ ΓΓΔΕ, ακόμη ‘’ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ’’.
»Με διαδικασίες που προσβάλλουν κάθε έννοια αξιοκρατίας, με αποκλεισμούς ολόκληρων κατηγοριών ικανών στελεχών και κυρίως με επιβράβευση όσων υπηρέτησαν ‘’την προηγούμενη κατάσταση’’ και στελέχωναν τις εφορίες μέσω “αναθέσεων” απ’ τους υπουργούς του δικομματισμού και των μνημονίων, έγιναν και οι νέες επιλογές Διευθυντών εφοριών.
»Οι λίγες περιπτώσεις ικανών στελεχών που επιλέχθηκαν, είναι το άλλοθι για τις κρίσεις που επέβαλε η μνημονιακή και ΟΧΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ (!) Γ.Γ.Δ.Ε. και αποδέχθηκε (;) η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών.
»Η Α.Σ.ΚΙ. Εφοριακών καλεί:
  • Το Σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών, να τοποθετηθεί με σαφήνεια για τη συνέχιση μιας κατάστασης, που με δριμύτητα κατήγγειλε (πολύ σωστά) το προηγούμενο διάστημα.
  • Tην κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει αν θα επιτρέψει τον πλήρη έλεγχο και της ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, στο όνομα της υποτιθέμενης ‘’ανεξαρτησίας’’, απ’ τους δανειστές, τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και τη διαπλοκή, δημιουργώντας ανεξέλεγκτες συνθήκες, αντίστοιχες με αυτές της ΤΡΑΠΕΖΑΣ της ΕΛΛΑΔΑΣ, της ΕΛΣΤΑΤ κλπ.
  • Τα συνδικαλιστικά όργανα του χώρου αλλά και καθ’ έναν που αγωνίζεται για διαφανείς, αποτελεσματικές και ανεξάρτητες Υπηρεσίες, να παρέμβει δυναμικά.
Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ,
ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΖΗΤΗΜΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ»



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου