Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Χήρα Μανώλη Καντάρη : Αυτό που είδα ήταν φρικαλέο. Τρομερό το πόσο λίγο κόστιζε για αυτούς μια ανθρώπινη ζωή


Η χήρα του Μανώλη Καντάρη, του ανθρώπου που δολοφονήθηκε στο κέντρο της Αθήνας από τρεις αλλοδαπούς για μία κάμερα, μιλά τέσσερα χρόνια μετά. Τι λέει για τον σύζυγό της, τι λέει για το μεταναστευτικό κύμα προς την Ελλάδα..

Η Σιμόνα Βιρτζίλι, σύζυγος του Μανώλη Καντάρη, του ανθρώπου που δολοφονήθηκε πριν τέσσερα χρόνια στο κέντρο της Αθήνας, για μία κάμερα, μιλά για τον θάνατό του και περιγράφει τη ζωή της χωρίς εκείνον.

Ξημερώματα της 10ης Μαΐου του 2011, η Σιμόνα Βιρτζίλι ετοιμαζόταν να φέρει στον κόσμο το δεύτερο παιδί της με τον σύζυγό της, Μανώλη Καντάρη. Εκείνος, κατέβηκε από την πολυκατοικία στην οποία διέμεναν, στη διασταύρωση των οδών Ηπείρου και Φυλής στην Αθήνα, με κατεύθυνση το πάρκινγκ όπου είχε το αυτοκίνητό του.
Τότε, του επιτέθηκαν οι τρεις Αφγανοί, που τον μαχαίρωσαν, για να του πάρουν την κάμερα, που κρατούσε για να απαθανατίσει τη γέννηση της κόρης του.
Η καθυστέρησή του να επιστρέψει, έκανε τη σύζυγό του και τη μητέρα της να κατέβουν, για να δουν τι είχε συμβεί.

"Αποφάσισα μαζί με την μητέρα μου να κατέβουμε και να προχωρήσουμε στον δρόμο προς το πάρκινγκ για να δούμε τι συμβαίνει! Αυτό που είδα μπροστά μου ήταν κάτι φρικαλέο που δεν θέλω να περιγράψω και να επαναλάβω και ήταν η διασφάλιση αυτού που φοβόμουν!", λέει η κα Βιρτζίλι.
"Όταν κάποιος πιο αδύναμος από σένα σε κοιτά μέσα στα μάτια δεν μπορείς να σκέφτεσαι τον εαυτό σου, πως είσαι εσύ. Πρέπει να σκεφτείς αυτόν που σε έχει περισσότερη ανάγκη και αυτό έκανα".

Τρομερό, το πόσο λίγο κόστιζε γι'αυτούς μία ανθρώπινη ζωή
Υπενθυμίζεται, ότι οι Αφγανοί δράστες της δολοφονίας, μετά την κλοπή της κάμερας, την πούλησαν στο Μοναστηράκι, έναντι 120 ευρώ.

"Αυτό που μου φάνηκε τρομερό είναι το πόσο λίγο κόστιζε για αυτούς μια ανθρώπινη ζωή γιατί ήταν τρεις εναντίον ενός. Θα μπορούσαν να τον έχουν ακινητοποιήσει, να τον έχουν τραυματίσει. Θα μπορούσαν να τον είχαν κλέψει με κάθε τρόπο, δεν υπήρχε λόγος να τον σκοτώσουν!", λέει.
"Ήταν άνθρωπος που έβαζε στόχους τους πραγματοποιούσε και προχωρούσε στους επόμενους. Ήταν μια κινητήριος δύναμη και αγαπούσε τα παιδιά του. Ήταν μια τεράστια αδικία για τον ίδιο γιατί έκανε τόσα πολλά πράγματα που διακόπηκαν όλα απότομα... γιατί".

Πάντως, μιλώντας για τους μετανάστες που αναζητούν μία καλύτερη τύχη σε άλλη χώρα, λέει:
"Οι άνθρωποι αυτοί όπως και πάρα πολλοί άλλοι μετανάστες είναι δυστυχισμένοι άνθρωποι, έρχονται σε μια χώρα για ένα καλύτερο μέλλον ή τουλάχιστον έρχονται σε μια χώρα όπου έχουν ελπίδες να επιβιώσουν από μια εμπόλεμη ζώνη".


Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου