Κυριακή 24 Μαΐου 2015

ΗΠΑ:Αθωώθηκε αστυνομικός που είχε σκοτώσει δύο άοπλους μαύρους



Ένας λευκός αστυνομικός, ο οποίος δικαζόταν επειδή το 2012 είχε σκοτώσει δύο άοπλους μαύρους μέσα στο αυτοκίνητό τους έπειτα από καταδίωξη στο Κλίβελαντ (Οχάιο, βόρειες ΗΠΑ), αθωώθηκε σήμερα.

Αν κρινόταν ένοχος, ο 31χρονος αστυνομικός Μάικλ Μπρέλο, πρώην Πεζοναύτης, απειλούνταν με ποινή κάθειρξης έως 22 ετών. Σε βάρος του είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για δύο φόνους.

Ο δικαστής Τζον Ο' Ντόνελ εξήγησε πριν ανακοινώσει την ετυμηγορία του ότι "δεν θα θυσίαζε" τον αστυνομικό, αν οι ενδείξεις δεν δικαιολογούσαν την ενοχή του.

Δεκατρείς αστυνομικοί είχαν πλήξει συνολικά με 137 σφαίρες το αυτοκίνητο του Τίμοθι Ράσελ και της Μαλίσα Ουίλιαμς, οι οποίοι νωρίτερα δεν είχαν σταματήσει για έλεγχο με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να τους καταδιώκουν για ώρα.

Στον αστυνομικό Μπρέλο απαγγέλθηκαν κατηγορίες επειδή είχε περιμένει να σταματήσει το αυτοκίνητο των υπόπτων για να ανέβει πάνω στο καπό του και να πυροβολήσει 15 φορές εναντίον τους μέσα από το παρμπρίζ. Μέσα στο αυτοκίνητο δεν βρέθηκε κανένα όπλο.

Μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας, μια μικρή ομάδα διαδηλωτών συγκεντρώθηκε κοντά στο δικαστήριο φωνάζοντας "δεν υπάρχει δικαιοσύνη".

Μια άλλη έρευνα που διεξάγεται στην πόλη αυτή σε βάρος ενός λευκού αστυνομικού ο οποίος είχε σκοτώσει τον περασμένο Νοέμβριο ένα 12χρονο μαύρο παιδί, τον Ταμίρ Ράις, ο οποίος έπαιζε στο πάρκο και είχε στρέψει προς τον αστυνομικό ένα παιγνίδι που έμοιαζε με πιστόλι, εξακολουθεί να μην έχει ολοκληρωθεί.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε ανακοινώσει μετά την τραγωδία αυτή ότι η αστυνομία του Κλίβελαντ έχει την τάση να κάνει "υπερβολική χρήση βίας".


Πηγή : ethnos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου