Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Το χθεσινό επεισόδιο στον κορυδαλλό δείχνει ότι κακός καταργήθηκαν οι φυλακές τύπου Γ για σκληρούς κακοποιούς




του Γιάννη Αθανασίου

Το μέλημα του νέου υπουργού δικαιοσύνης ήταν το πώς θα απελευθερωθούν τρομοκράτες όπως ο Ξηρός και μαζί με αυτόν και άλλοι επικίνδυνοι κακοποιοί υπολογίζεται ότι τα αποφυλακιστήρια θα είναι γύρω στα 3.000 με 3.500 χιλιάδες.

Το νομοσχέδιο περιελάμβανε και δώρο μετά από απαίτηση τρομοκρατών και αντιεξουσιαστών την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ όπου κρατούνται επικίνδυνοι κακοποιοί και τρομοκράτες και μετά το χθεσινό επεισόδιο κάθε άλλο παρά καλό θα κάνει στο σωφρονιστικό σύστημα η κατάργηση τέτοιου τύπου φυλακών.

Το χθεσινό επεισόδιο είναι πάρα πολύ σοβαρό και οι δράστες αυτής της οργανωμένης επίθεσης θα πρέπει να παραμείνουν σε οποιαδήποτε φυλακή της χώρας αντί να οδηγηθούν σε μια σκληρότερη σε μέτρα φυλακή ώστε να καταλάβουν τι είναι σωφρονισμός και να απομακρυνθούν από τις ομάδες που σχηματίζουν εγκληματικές οργανώσεις μέσα στην φυλακή.

Δεν είναι όλοι οι κρατούμενοι το ίδιο και δεν πρέπει να είναι όλοι στην ίδια φυλακή, είναι απαραίτητο να υπάρχουν φυλακές με διαβάθμιση Α και Β και Γ ανάλογα τα εγκλήματα και την σκληρότητα αυτών που φιλοξενούνται και κρατούνται μέσα σε αυτές, η λειτουργία των υψίστης ασφαλείας θα πρέπει να είναι αυστηρότερη και ποιο περιοριστική  ώστε να υπάρχει τιμωρία και σωφρονισμός σε σκληρούς κακοποιούς και τρομοκράτες.

Χρειάζεται μεγάλη σοβαρότητα αυτών που ηγούνται στο υπουργείο δικαιοσύνης γιατί οι αποφάσεις τους έρχονται αντιμέτωπες με την κοινωνία και την ασφάλεια των πολιτών.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου