Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Η Ελλάδα έγινε... σίριαλ στις ΗΠΑ! Η Ελληνίδα «πρωθυπουργός» που μάχεται τους τζιχαντιστές



Η ελληνική κρίση αλλά και οι καταιγιστικές πολιτικές εξελίξεις έγιναν... σήριαλ. Κυριολεκτικά... Διότι η νέα δραματική σειρά του NBC "American Odyssey", έχει έντονο άρωμα Ελλάδας...
Στο δεύτερο κιόλας επεισόδιο κάνει την εμφάνισή της η Σοφία Τσαλδάρη (την οποία υποδύεται η Ιρλανδή Ορλα Μπρέιντι), η γυναίκα που σύμφωνα με το σενάριο, είναι η επόμενη πρωθυπουργός της Ελλάδας. Η δυναμική πολιτικός, σύμφωνα με "Τα Νέα", ταξιδεύει μέχρι την Νέα Υόρκη για να συναντηθεί με αξιωματούχους και να τους εκθέσει το πολιτικό της πλάνο. Αυτήν τη φιλόδοξη γυναίκα σπεύδει να γνωρίσει η Μάγια Ντέκερ, που αποτελεί τη δεύτερη ελληνική συμμετοχή στην παραγωγή, καθώς το ρόλο ενσαρκώνει η Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός Έλενα Καμπούρη, που παρά τα 16 της χρόνια, μπήκε δυνατά στη βιομηχανία του θεάματος συμμετέχοντας σε δουλειές, όπως η ταινία "The Cobbler".

Η πλοκή της μοντέρνας αλλά και πιο αμερικανοποιημένης εκδοχής του ομηρικού έπους της "Οδύσσειας", στήνεται πάνω σε στρατιωτικά μυστικά, επιχειρηματική κατασκοπεία, παρασκηνιακές κινήσεις και φυσικά, με την απαραίτητη δόση συνωμοσιολογίας και εξωτερικών κινδύνων. Κεντρική ηρωίδα είναι η Οντέλ Μπάλαρντ που βρίσκεται σε αποστολή στο Μάλι, όταν ανακαλύπτει την εμπλοκή αμερικανικής εταιρίας στη χρηματοδότηση ομάδας τζιχαντιστών και επιβιώνει από φονική επίθεση εναντίον της ομάδας της.
Στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγει και ο Πίτερ Ντέκερ, πρώην εισαγγελέας που εργάζεται πλέον ως δικηγόρος στην εν λόγω διεφθαρμένη εταιρία. Αν και άγνωστοι μεταξύ τους, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με τον πολιτικό ακτιβιστή Χάρισον Γουόλτερς που ανακαλύπτει την συνωμοσία μέσω ενός χάκερ που αποφασίζει να την ξεσκεπάσει.
Μέσα από την εξέλιξη της ιστορίας, γίνονται αναφορές σε πολλά ζητήματα, όπως το κίνημα Occupy Wall Street, την άνοδο των τζιχαντιστών και τη γενικότερη έκρυθμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Και, φυσικά, οι ελληνικές εκλογές...


Πηγή : imerisia.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου