Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

ΞΕΕ: Ζητά παρέμβαση Τσίπρα για τις φορολογικές επιβαρύνσεις


Την προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ζητά το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος.
Με επιστολή, της 8ης Μαΐου 2015, ζητά να αποτραπεί η επιβολή των υπό συζήτηση νέων, επαχθών όπως τα χαρακτηρίζει, φορολογικών επιβαρύνσεων στις τουριστικές επιχειρήσεις, που όπως επισημαίνει το Επιμελητήριο, θα είχαν ολέθριες επιπτώσεις για τον τουρισμό και την εθνική οικονομία.

Σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων, τα οποία επικαλείται στην επιστολή του το Επιμελητήριο, τόσο μια ενδεχόμενη επιβολή φόρου στις παρεχόμενες ξενοδοχειακές και τουριστικές υπηρεσίες στα νησιά, όσο και η συζητούμενη οριζόντια αύξηση του ΦΠΑ, υπονομεύουν ευθέως, όχι μόνο την τρέχουσα τουριστική χρονιά, αλλά και την εν γένει ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού.

Συγκεκριμένα, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος υπογραμμίζει ότι, καθώς η τιμή διάθεσης του τουριστικού προϊόντος είναι απόλυτα ανελαστική στο διεθνοποιημένο τουριστικό περιβάλλον, οποιαδήποτε αύξηση στην τελική τιμή του επηρεάζει άμεσα και αρνητικά την τουριστική ζήτηση της χώρας μας.

Επιπλέον, οι επαπειλούμενες περαιτέρω φορολογικές επιβαρύνσεις θα επιφέρουν καίριο πλήγμα στη βιωσιμότητα των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων, οδηγώντας ένα σημαντικό ποσοστό αυτών σε πλήρη οικονομική κατάρρευση.


Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου