Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Η “ντρίπλα” της Ζωής Κωνσταντοπούλου και το... αυτογκόλ



Μετά το θόρυβο που προκλήθηκε από την υιοθέτηση του Γ. Κατρούγκαλου 15 τροπολογιών και τα πυρά που δέχτηκε η Ζωή Κωνσταντούλου για το γεγονός ότι η δέσμευση της για “καλή νομοθέτηση” έγινε “κουρελόχαρτο”, η Πρόεδρος της Βουλής πέρασε στην αντεπίθεση…
Λίγο πριν τα μεσάνυχτα ανέβηκε στην έδρα και ζήτησε να αποσυρθούν οι 3 υπουργικές τροπολογίες, σημειώνοντας πως δεν τηρούν τις Συνταγματικές προϋποθέσεις και τις προυποθέσεις του Κανονισμού της Βουλής. Ωστόσο, επρόκειτο για μια… “καλομελετημένη“ κίνηση, δεδομένου πως υπάρχει τρόπος και η ίδια να εμφανιστεί… “τυπολάτρης” και η Κυβέρνηση να κάνει τη δουλειά της.

Πως;

Επικαλούμενη τον Κανονισμό και αφού πρώτα οι παριστάμενοι υπουργοί, Βούτσης και Κατρούγκαλος, εξήγησαν στο Σώμα γιατί οι ίδιοι δεν θεωρούν πως οι τροπολογίες είναι άσχετες με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, κάλεσε το Σώμα να αποφασίσει εάν τους έπεισαν οι εξηγήσεις της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Όπερ και εγένετο! Μετά από ψηφοφορία δια εγέρσεως και με τη βοήθεια της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας συμφωνήθηκε οι 3 τροπολογίες να μην αποσυρθούν και να τεθούν σε ψήφιση.

Οι τροπολογίες αφορούν την χρηματοδότηση των κομμάτων, τη Διαύγεια και την κατάθεση των ταμειακών διαθεσίμων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, η κ. Κωνσταντοπούλου στην παρέμβαση της τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε μάχες για να μην καταπατούνται οι θεσμοί και το Σύνταγμα και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να παρερμηνεύεται και να παραβιάζεται η διαδικασία, “που όλοι θέλουμε να υπερασπιστούμε”.

Από την πλευρά τους, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Νίκος Βούτσης και ο αναπληρωτής υπουργός του Γιώργος Κατρούγκαλος είχαν υπεραμυνθεί της αναγκαιότητας κατάθεσης των τροπολογιών, επικαλέστηκαν την σοβαρότητα των θεμάτων που επιλύουν, υποστήριξαν ότι δεν εμπίπτουν στα όρια του συνταγματικού πλαισίου καθώς και ότι έχουν συνάφεια με το νομοσχέδιο.

Η ονομαστική ψηψοφορία για τις υπουργικές, όπως και για βουλευτικές τροπολογίες - που ζήτησε το Ποτάμι - θα διεξαχθεί σήμερα το απόγευμα.


Πηγή : newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου