Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Εποχές Σαμαρά - Βενιζέλου στό Θέμα κομματικής πειθαρχίας για την πρώτη φορά αριστερά



Γράφει ο Κώστας Βουκελάτος

Εποχές Σαμαρά και για την κυβέρνηση της πρώτης φοράς αριστερά ΣΥΡΙΖΑ αφού πλέον θα τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας στους βουλευτές τους όσο αφορά την ψήφιση σοβαρών για το μέλλον της χώρας αποφάσεων και επειδή είναι κοντά όλοι θυμόμαστε τις ριπές των διαγραφών Σαμαρά ο οποίος ανέβαινε επιδεικτικά και στην έδρα του προέδρου της βουλής για να τον δουν όλοι να διαγράφει ετοιμαστείτε για όλα τα ενδεχόμενα.

Δεν ξεχνάει κανένας νυν και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. την νύχτα των μεγάλων διαγραφών στην ψηφίσει του δεύτερου μνημονίου 22 κεφάλια από το ΠΑΣΟΚ και 21 από την Νέα Δημοκρατία και όλοι σε μία ημέρα!!!!

Ο υπουργός και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού κ Ν. Παππάς ήταν κατηγορηματικός, στο θέμα επιβολής της κομματικής πειθαρχίας, γνωρίζοντας καλύτερα από τον καθένα πως, οποιαδήποτε συμφωνία και αν υπάρξει μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, αυτή η συμφωνία δεν θα έχει σχέση με τίποτα από ότι έχει υποσχεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην  Θεσσαλονίκη και τα οποία θα υλοποιούσε σε μερικούς μήνες και όχι χρόνια άρα ο ψήφος κατά συνείδηση πάει περίπατο.

Η απειλή αυτή του Ν. Παππα είναι καθαρή  «Εδώ έχει βγει μια κυβέρνηση με συγκεκριμένη εντολή και η εντολή αυτή θα πρέπει να κατακτήσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Δεν είναι ούτε κάποιο δευτερεύον νομοσχέδιο, ούτε μια ρύθμιση για την οποία μπορούμε να έχουμε ανοχή», απλά όποιος δεν ψηφίσει δεν ξέρω εάν θα ανέβει ο Τσίπρας στην θέση της Κωνσταντοπούλου για να διαγράψει (κινδυνεύει να παρερμηνευθεί αυτή η κίνηση του από την  πρόεδρο) αλλά δεν θα έχουν καλή τύχη οι διαφωνούντες. 

Είναι σίγουρο ότι στην ψηφοφορία των νέων μέτρων που πιστεύουμε να έρθουν οσονούπω ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετωπίσει μεγάλο πρόβλημα διαρροών ειδικά από τους βουλευτές των ΑΝΕΛ οι οποίοι κρατούν μια σταθερή στάση και θέση και επειδή οι ισορροπίες είναι λεπτές το θέμα είναι πόσοι; Και δεν θέλει πολλούς για να χάσει την στήριξη της η κυβέρνηση.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου