Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Μετά το ατόπημα του Υπουργείου Παιδείας το Ίδρυμα Ωνάση: Αναλαμβάνει τα έξοδα των ελληνικών ομάδων στις διεθνείς Ολυμπιάδες




Μετά το «ψαλίδι» που επέβαλε το υπουργείο Παιδείας στη χρηματοδότηση των μαθητών ήρθε να δώσει λύση στο θέμα της συμμετοχής των Ελλήνων μαθητών σε Ολυμπιάδες και διεθνείς διαγωνισμούς αριστείας το Ίδρυμα Ωνάση.



O πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση Αντώνης Παπαδημητρίου επικοινώνησε με τον υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αριστείδη Μπαλτά και του πρότεινε το Ίδρυμα Ωνάση να αναλάβει τις δαπάνες συμμετοχής των ελληνικών ομάδων σε επιστημονικές Διεθνείς ή Βαλκανικές Ολυμπιάδες για το 2015.

Το υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωσή του, εκφράζει τις ευχαριστίες του προς το Ίδρυμα Ωνάση το οποίο, ανταποκρινόμενο στη δύσκολη οικονομικά συγκυρία, έσπευσε να συνδράμει την προσπάθεια των Ελλήνων μαθητών και σπουδαστών να διαγωνιστούν και να αριστεύουν στο εξωτερικό.

Έντονες αντιδράσεις πάντως προκλήθηκαν από το «ψαλίδι» στη χρηματοδότηση για συμμετοχή των Ελλήνων μαθητών στις εκπαιδευτικές Ολυμπιάδες που έβαζε το υπουργείο Παιδείας.

Η Μαθηματικής Εταιρείας, η οποία είχε προγραμματίσει να λάβει μέρος στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα, που φέτος διεξάγεται στην Ταϊλάνδη, στο διάστημα 4-16 Ιουλίου με κόστος αποστολής περίπου 9.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει η Μαθηματική Εταιρεία: «Στη διοργάνωση συμμετέχουν 111 χώρες, εκ των οποίων αρκετές είναι σε χειρότερη οικονομική κατάσταση από την Ελλάδα. Είναι απαράδεκτο να μην συμμετέχει η χώρα με την τεράστια συμβολή στον παγκόσμιο πολιτισμό και την επιστήμη των Μαθηματικών, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου