Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Εξι οι τραυματίες από τη φωτιά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου κατά τη συντήρηση δεξαμενής



Το περιστατικό αντιμετώπισε η πυρασφάλεια των εγκαταστάσεων και οχήματα της πυροσβεστικής - Σε κρίσιμη κατάσταση οι εργάτες που υπέστησαν εγκαύματα και τραυματισμούς - Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το πρωί στα διυλιστήρια Ασπροπύργου κατά τα διάρκεια εργασιών συντήρησης σε δεξαμενή πετρελαίου.

Την κατάσταση αρχικά αντιμετώπισε κλιμάκιο του διυλιστηρίου, ενώ στο σημείο επενέβησαν τελικά και οχήματα της πυροσβεστικής ώστε να αντιμετωπιστεί καλύτερα η κατάσβεση της φωτιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι στιγμής έχουν διακομισθεί έξι τραυματίες εκ των οποίων κάποιοι σοβαρά. Τρεις από αυτούς έχουν διακομισθεί στον Θριάσιο νοσοκομείο.  Ένας εκ των τραυματιών, αλβανικής καταγωγής, βρίσκεται σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση καθώς φέρει πολύ σοβαρά εγκαύματα, σοβαρή κρίνεται η κατάσταση και του δεύτερου τραυματία που έχει διασωληνωθεί στο ίδιο νοσοκομείο, ενώ ο τρίτος φέρει ελαφρύτερα τραύματα.

Οι άλλοι τρεις τραυματίες διακομίστηκαν στο «Αττικό» οι οποίοι μάλιστα είναι πολύ σοβαρά και ήδη  έχουν διασωληνωθεί.  

Ο ένας εκ των τραυματιών μεταφέρεται στο νοσοκομείο Γεννηματάς με εγκαύματα δευτέρου βαθμού και αναπνευστική ανεπάρκεια.

Ο δεύτερος φέρει εγκαύματα 70% σε όλο του το σώμα και αναπνευστική ανεπάρκεια. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του δεν μπορεί να μεταφερθεί σε ειδική μονάδα εγκαυμάτων και παραμένει στην ΜΕΘ.

Ο τρίτος τραυματίας φέρει εγκαύματα μεσαίου βαθμού και θα μεταφερθεί σε ειδική μονάδα του 251 Νοσοκομείου Αεροπορίας.

Σημειώνεται ότι οι τέσσερις τραυματίες είναι εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ και οι δύο εργαζόμενοι εργολαβικής εταιρείας που είχε αναλάβει τις εργασίες συντήρησης.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι τραυματισμοί σημειώθηκαν από έκρηξη στη διάρκεια εργασιών συντήρησης που εκτελούνταν στην δεξαμενή.

Εργαζόμενοι στα διυλιστήρια καταγγέλλουν ότι δεν ήχησε ο συναγερμός πυρκαγιάς για να απομακρυνθούν έγκαιρα οι εργαζόμενοι και ότι δεν είχαν τρόπο διαφυγής.

Από τη φωτιά προκλήθηκαν πυκνοί μαύροι καπνοί οι όποιοι και κάλυψαν αρχικά τον ουρανό της Δυτικής Αττικής φτάνοντας μέχρι τον Πειραιά.

Με ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει πως το περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα και πως έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

Το διυλιστήριο στον Ασπρόπυργο είναι το τρίτο των ΕΛΠΕ μετά την Ελευσίνα και τη Θεσσαλονίκη και αυτή την περίοδο στη μονάδα  διενεργούνται εργασίες συντήρησης.

Ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας για τους 6 τραυματίες

Σχετικά με τον τραυματισμό των έξι εργαζόμενων το υπουργείο Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση όπου σημειώνεται:

Οι τρεις τραυματίες νοσηλεύονται στο ΓΝΕ «ΘΡΙΑΣΙΟ». Ο ένας εξ αυτών φέρει εγκαύματα συνολικής έκτασης περίπου 70% και  βρίσκεται διασωληνωμένος και σε κρίσιμη κατάσταση. Ο δεύτερος  φέρει εγκαύματα μερικού πάχους 20%. Ο τρίτος φέρει εισπνευστικό έγκαυμα και είναι  διασωληνωμένος.
Επιπλέον στο ΠΓΝ «Αττικόν» διακομίσθηκαν τρεις (3) τραυματίες οι οποίοι φέρουν εγκαύματα σοβαρού βαθμού, εμφανίζουν αναπνευστική δυσχέρεια και βρίσκονται διασωληνωμένοι υπό μηχανική υποστήριξη της αναπνοής.

Ο ένας εξ αυτών διακομίστηκε στην ΜΕΘ του 251 ΓΝΑ, ο δεύτερος διακομίστηκε στη μονάδα εγκαυμάτων του ΠΓΝ «Γ. Γεννηματάς», ενώ ο τρίτος παραμένει στη ΜΕΘ του ΠΓΝ «Αττικόν».

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας είναι σε επαφή με τις Διοικήσεις  των νοσοκομείων όπου νοσηλεύονται οι τραυματίες  και έχει συνεχή ενημέρωση  για τη εξέλιξη της κατάστασης της υγείας τους.


Η ανακοίνωση της εταιρείας

Σήμερα, ώρα 08:20, υπήρξε περιστατικό ανάφλεξης σε μονάδα των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου Ασπροπύργου, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης από έμπειρη ελληνική εργολαβική εταιρεία. Διεκομίσθησαν σε νοσοκομεία της περιοχής έξι τραυματίες. Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα από τις υπηρεσίες πυρόσβεσης του διυλιστηρίου ενώ ελήφθησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, όπως προβλέπεται από τις σχετικές διαδικασίες.


Πηγή : tovima.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου