Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Ποτάμι: Να αγνοήσει ο Πρωθυπουργός το λόμπι της δραχμής



Να αγνοήσει τις εσωκομματικές φωνές που επιθυμούν τη ρήξη με τους εταίρους και να λάβει τις αποφάσεις του με βάση τη λαϊκή εντολή και την επιθυμία της μεγάλης πλειοψηφίας για παραμονή στην Ευρωζώνη, καλεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα το Ποτάμι.

Σε ανακοίνωσή του, το Ποτάμι επισημαίνει ότι η συμφωνία με τους εταίρους, που έχει αναγορευθεί από την κυβέρνηση σε γόρδιο δεσμό, πήρε νέα μετάθεση για τις αρχές Ιουνίου.
Παράλληλα, κάνει λόγο για άγχος της κυβέρνησης να περάσει από το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» στο «πρόγραμμα των Βρυξελλών».

Το Ποτάμι καταλογίζει στον Πρωθυπουργό ότι δίνει μεγαλύτερη σημασία στην εσωκομματική διαχείριση και όχι στο συμφέρον των πολλών, ενώ τονίζει ότι «η πίεση από την αριστερίστικη αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ που μιλάει για ρήξη και επιστροφή στη δραχμή αυξάνεται όσο περνούν οι μέρες».

Συνεχίζοντας, το Ποτάμι καλεί τον Πρωθυπουργό να λάβει τις αποφάσεις του με βάση τη λαϊκή εντολή και την επιθυμία της μεγάλης πλειοψηφίας για παραμονή στην Ευρωζώνη.
«Η χώρα δεν μπορεί να παραμένει δέσμια των εσωκομματικών συσχετισμών του ΣΥΡΙΖΑ και των ενδοκυβερνητικών ισορροπιών με τον ακροδεξιό εταίρο», καταλήγει.



Πηγή



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου