Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Εμπόριο ελπίδας: Ο ΣΥΡΙΖΑ τάζει εισαγωγή στα ΑΕΙ χωρίς εξετάσεις



Εμπόριο ελπίδας και σε λάθος τάιμινγκ από τον ΣΥΡΙΖΑ, το Τμήμα Παιδείας του οποίου επέλεξε την πλέον ακατάλληλη στιγμή να τάξει εισαγωγή στα Πανεπιστήμια χωρίς εξετάσεις.

Την ώρα που δεκάδες χιλιάδες παιδιά βιώνουν μια από τις πλέον αγχώδεις περιόδους της ζωής τους, καθώς σε λίγες μόνο ώρες, αύριο Δευτέρα 18 Μαίου, αρχίζουν οι πανελλαδικές εξετάσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ λες και βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο τάζει «ελεύθερη πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση».

Μια «υπόσχεση» που γίνεται την πλέον ακατάλληλη στιγμή πάνω στο φόρτε του άγχους των μαθητών και φυσικά μπορεί να τους αποπροσανατολίσει και να γίνει αιτία λανθασμένων ενεργειών και αποφάσεων εκ μέρους τους, καθώς άλλωστε είναι μόλις 18 χρονών.

Το μέγα ψεύδος του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει άμεσα να το αποκηρύξει η κυβέρνηση, που γνωρίζει πολύ καλά ότι σήμερα μια τέτοια δυνατότητα δεν υφίσταται, αφού τα ελληνικά πανεπιστήμια δεν μπορούν να λειτουργήσουν με τους υπάρχοντες φοιτητές, ποσω μάλλον δε αν γίνει ελεύθερη η πρόσβαση.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε με την ευκαιρία της έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ εύχεται καλή δύναμη και καλή επιτυχία στους μαθητές και στις μαθήτριες που δίνουν τη μάχη των Πανελλαδικών Εξετάσεων και ταυτόχρονα υπόσχεται «λαγούς με πετραχήλια» .

«Τους ευχόμαστε καλή δύναμη και να επιτύχουν τους στόχους τους, ξέρουμε όμως πολύ καλά ότι αυτές οι εξετάσεις είναι μια δοκιμασία με τεράστιο ψυχολογικό και δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Επειδή στόχος της εκπαιδευτικής ανασυγκρότησης που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι όχι οι αποκλεισμοί αλλά η κατοχύρωση του καθολικού δικαιώματος στη γνώση, όχι η μέτρηση των ικανοτήτων των μαθητών αλλά η ανάπτυξη αυτών των ικανοτήτων, όχι το ανταγωνιστικό και παράλληλα φτωχό σχολείο αλλά ένα ανοιχτό, δημοκρατικό και δημόσιο, «χωρίς σύνορα», σχολείο που θα παρέχει σύγχρονη, κριτική και δημιουργική γνώση, που δεν θα χρειάζεται να πληρώνουν οι γονείς για την μόρφωση των παιδιών τους συνεχίζουμε το διάλογο με όλη την κοινωνία ώστε να προχωρήσουμε άμεσα στις επιβεβλημένες αλλαγές που θα καθιερώνουν :

· 2χρονη προσχολική αγωγή και 12χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση για όλες και όλους,

· Ενιαίο λύκειο θεωρίας και πράξης και μεταλυκειακή δημόσια τεχνολογική εκπαίδευση,

· Ελεύθερη πρόσβαση στη τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Θα αποκαθιστούν τη δημοκρατία και θα απελευθερώνουν τη δημιουργικότητα, την ανιδιοτέλεια, τη συναίσθηση της κοινωνικής ευθύνης του κόσμου της εκπαίδευσης, ως πρώτο βήμα της εκπαιδευτικής ανασυγκρότησης.
Θα ανακουφίσουν τους μαθητές και μαθήτριες από το άγχος των συνεχών εξετάσεων.

Το πρώτο βήμα προς αυτή τη κατεύθυνση έγινε ήδη με τα πρόσφατα νομοσχέδια του Υπουργείου Παιδείας, θα συνεχίσουμε μέχρι να υλοποιήσουμε, με την ενεργό συμπαράσταση όλου του κόσμου της εκπαίδευσης, το όραμα όλης της ελληνικής κοινωνίας για ένα Δημόσιο, Δωρεάν, μαζικό και Δημοκρατικό σχολείο, ποιοτικά αναβαθμισμένο».



Πηγή : tribune.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου