Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Επαναπρόσληψη ζητούν συμβασιούχοι του ΟΑΕΕ



Κατάληψη στο κεντρικό κτήριο του ΟΑΕΕ, στην Ακαδημίας, πραγματοποιούν για τρίτη μέρα πρώην συμβασιούχοι εργαζόμενοι στον Οργανισμό, των οποίων η σύμβαση έργου έληξε στις αρχές του 2014.

Οι συγκεντρωμένοι απασχολούνταν στον ΟΑΕΕ από το 2006, το 2007 και το 2008 και ζητούν την επαναπρόσληψή τους και την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης της 20/6/2014 που τους δικαιώνει και ήταν άμεσα εκτελεστέα, αλλά δεν την εφάρμοσε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Όπως υποστηρίζουν, η σημερινή κυβέρνηση όταν ήταν στην αντιπολίτευση δεσμεύτηκε με μια σειρά ενεργειών και δηλώσεων ότι θα τους ξαναπροσλάβει εφαρμόζοντας τη δικαστική απόφαση. Στο στόχαστρό τους έχει τεθεί και ο νέος διοικητής του ΟΑΕΕ, Αναστάσιος Πετρόπουλος, ο οποίος, όπως τονίζουν, αρνείται να εφαρμόσει την απόφαση του δικαστηρίου.

Ο πρόεδρος των συμβασιούχων εργαζομένων στον ΟΑΕΕ Γιάννης Σφυράκης σε δήλωσή του στο ΑΠΕ ανέφερε ότι "

«Οι 250 άνθρωποι που περιμένουμε την εκτέλεση της δικαστικής απόφασης που διατάσσει την επαναπρόσληψή μας με σύμβαση αορίστου χρόνου, δεν σκοπεύουμε να εγκαταλείψουμε τον αγώνα μας μέχρι να δικαιωθούμε», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος των συμβασιούχων εργαζομένων στον ΟΑΕΕ Γιάννης Σφυράκης.

Όπως είπε, απαιτούν να γίνει αυτό που έγινε και με τις καθαρίστριες.

Οι πρώην εργαζόμενοι ζητούν και συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη, υπενθυμίζοντας ότι ήταν στην αντιπολίτευση είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή και ζητούσε την επαναπρόσληψή τους.


Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου