Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Αίγυπτος: Σε θάνατο καταδικάστηκε ο Μοχάμεντ Μόρσι


Ο ισλαμιστής πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος ανατράπηκε από τον στρατό το 2013, καταδικάστηκε σήμερα σε θάνατο από δικαστήριο του Καϊρου για συνωμοσία με ξένες, ένοπλες οργανώσεις εναντίον της Αιγύπτου και για τον ρόλο του σε μαζικές αποδράσεις από φυλακές της χώρας το 2011.

Εκτός από τον Μόρσι, στην εσχάτη των ποινών καταδικάστηκαν και άλλοι 100 κατηγορούμενοι, μέλη των Αδελφών Μουσουλμάνων. Μεταξύ αυτών είναι και ένας εκ των ηγετών οργάνωσης, ο Καϊράτ ελ-Σατέρ, και 15 άλλα ηγετικά πρόσωπα.

Πριν από την ανάγνωση της απόφασης, ο Αιγύπτιος πρώην πρόεδρος, καθισμένος σε ένα ειδικό κλουβί μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου και φορώντας την μπλε στολή των φυλακισμένων, ύψωσε τις γροθιές του στον αέρα.

Ο αξιωματούχος της Αδελφότητας Αμρ Νταράγκ καταδίκασετην απόφαση και ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει δράση.

«Πρόκειται για μία πολιτική ετυμηγορία, για ένα έγκλημα που πρόκειται να διαπραχθεί και θα πρέπει να ανακληθεί από τη διεθνή κοινότητα», δήλωσε  ο Νταράγκ, ο συνιδρυτής του κόμματος Ελευθερίας και Δικαιοσύνης, πολιτικού βραχίονα της ισλαμιστικής οργάνωσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην ηγέτης του κράτους της βόρειας Αφρικής εκτίει ήδη ποινή 20 ετών, μετά την καταδίκη του στις 21 Απριλίου για κατηγορίες που αφορούσαν εμπλοκή του στην δολοφονία διαδηλωτών τον Δεκέμβριο του 2012.


Πηγή : kathimerini.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου