Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Υπόκλιση της Μπάγερν στον Μέσι!



Με τη φαρδιά υπογραφή του Λιονέλ Μέσι, η Μπαρτσελόνα επικράτησε με 3-0 της Μπάγερν, στο Καμπ Νου, και βρίσκεται με το ένα πόδι στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ της 6ης Ιουνίου στο Βερολίνο. Πριν από την αναμέτρηση, ως πρόσωπο του αγώνα αναφερόταν ο Πεπ Γκουαρδιόλα που επέστρεψε, στο «σπίτι» του, ως προπονητής της Μπάγερν. Μετά την αναμέτρηση, ένα δικό του «παιδί», ο Λιονέλ Μέσι, τον ανάγκασε να φύγει με σκυμμένο κεφάλι.

Στο πρώτο ημίχρονο ο ρυθμός ήταν καταιγιστικός με τους Καταλανούς να έχουν την ευκαιρία να σκοράρουν σε τρεις περιπτώσεις. Πρώτα, με τον Σουάρες στο 12΄ αλλά ο Νόιερ απέκρουσε το τετ α τετ. Στη συνέχεια με τον Νεϊμάρ (15΄) αλλά ο Ραφίνια απομάκρυνε την μπάλα πριν καταλήξει στην εστία και τέλος, στο 40΄, όταν ο Νόιερ αρνήθηκε εξ επαφής το γκολ στον Ντάνι Αλβες. Η απάντηση των Βαυαρών ήταν μία, αλλά εξίσου απειλητική, όταν στο 18΄, ο μασκοφόρος Λεβαντόφσκι, χωρίς πίεση μέσα από τη μικρή περιοχή... κατάφερε να μην κάνει καλά την προβολή σε σέντρα του Μίλερ.

Στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με την Μπάγερν να οπισθοχωρεί για να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα. Αυτό, ίσως, να ήταν και το λάθος της, αφού η αμυντική της λειτουργία μπορεί να είχε τις λύσεις στις επιθετικές εμπνεύσεις της Μπαρτσελόνα, όχι όμως κι όταν την μπάλα πήρε στα πόδια του ο Λιονέλ Μέσι. Στο 61΄ και στο 64΄ ο Νόιερ κατάφερε να σταματήσει τον Νεϊμάρ, στη συνέχεια όμως ο Αργεντινός «μάγος» ανέλαβε δράση. Στο 77΄ σκόραρε με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, εκμεταλλευόμενος φάση που δημιούργησε ο Ντάνι Αλβες. Το 1-0 είναι καλό σκορ. Το 2-0, όμως, είναι καλύτερο. Μόλις τρία λεπτά αργότερα ο Μέσι βρέθηκε μέσα στην περιοχή, έχοντας τον Μπόατενγκ μπροστά του. Με μία κίνηση, έριξε... αναίσθητο τον αντίπαλό του και με υποδειγματικό πλασέ πέρασε την μπάλα πάνω από τον Νόιερ. Η ασταμάτητη Μπάρτσα δεν φρέναρε, και στις καθυστερήσεις, ο Μέσι έδωσε ασίστ αιφνιδιασμού στον Νεϊμάρ ο οποίος πλάσαρε αμαρκάριστος εύστοχα (3-0) για να δώσει λιγότερη... αξία στον δεύτερο ημιτελικό της 12ης Μαΐου στο Μόναχο.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Πικέ, Μαστσεράνο (89΄ Μπάρτρα), Ντάνι Αλβες, Αλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (82΄ Τσάβι), Ινιέστα (87΄ Ραφίνια), Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Μπόατενγκ, Μπενάτια, Μπερνάτ, Ραφίνια, Λαμ, Αλόνσο, Σβαϊνστάιγκερ, Αλκάνταρα, Μίλερ (79΄ Γκέτσε), Λεβαντόφσκι


Πηγή : kathimerini.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου