Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Ν. Παππάς: Ψήφος εμπιστοσύνης η ψήφος για συμφωνία


Την ανάγκη άμεσης συμφωνίας με τους εταίρους επεσήμανε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ThePressProject ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. Ωστόσο, απέκλεισε το ενδεχόμενο μιας συμφωνίας «γέφυρα» και τόνισε ότι θα πρέπει να βρεθεί λύση που θα μας πάει τουλάχιστον για τον επόμενο χρόνο.

«Είμαστε πολύ κοντά σε λύση για το θέμα του ΦΠΑ. Δεν θα αποκρύψουμε τίποτα σε σχέση με τη συμφωνία. Η συμφωνία θα είναι αμοιβαία επωφελής γιατί και οι εταίροι θέλουν να συμφωνήσουμε. Η συμφωνία είναι προς το συμφέρον όλων. Είναι απαράβατος όρος για εμάς να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος. Όσοι συμμετέχουν στην κυβέρνηση θα κριθούν για το έργο τους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς και πρόσθεσε ότι η «κυβέρνηση θα πρέπει να έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Αν δεν υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα τεθεί θέμα δεδηλωμένης. Λύσεις ερήμην του λαού δεν θα δοθούν».

Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό σύστημα ο υπουργός Επικρατείας χαρακτήρισε αρνητική τη διαδικασία ενοποίησης των ταμείων με σύμπτυξη προς τα κάτω. «Η Ελλάδα έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα στο ασφαλιστικό της σύστημα. Οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις το επιβαρύνουν. Το ασφαλιστικό θα έχει πρόβλημα είτε πάμε σε ρήξη είτε όχι. Η διαδικασία ενοποιήσεων των ταμείων με σύμπτυξη προς τα κάτω είναι αρνητική», τόνισε ο κ. Παππάς.



Πηγή : kathimerini.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου