Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Χάκερ ισχυρίζεται ότι «κυβερνούσε» αεροσκάφος εν πτήσει



Υπερηφανευόταν στο twitter για τα κατορθώματά του. Ποια ήταν τα κενά ασφαλείας που υπέδειξε, μετά τη σύλληψη του από το FBI.

Ο Κρις Ρόμπερτς, ο ιδρυτής εταιρείας που προσφέρει ασφάλεια στην λειτουργία των υπολογιστών, είκοσι φορές, από το 2011 μέχρι το 2014, είχε καταφέρει να εισβάλει στο σύστημα ψυχαγωγίας των επιβατών σε αεροπλάνα, όπως καλωδιώνονται κάτω από τις πολυθρόνες.

Δεν έκανε επίδειξη γνώσεων. Έκανε επίδειξη των ελλιπών μέτρων ασφαλείας σε  ένα υπερσύγχρονο αεροσκάφος την εποχή της τρομοκρατίας.

Για τις επιδόσεις του αυτές, ο Ρόμπερτς συνελήφθη τον Απρίλιο από το FBI αλλά ο χάκερ υπήρξε υπέρ του δέοντος αποκαλυπτικός. Όπως και ο φορητός υπολογιστής του… Είχε επιτύχει, σύμφωνα με έγγραφο της υπηρεσίας, τον έλεγχο ενός από τους κινητήρες του αεροσκάφους, εξαναγκάζοντάς το σε πλευρική κίνηση για ένα σύντομο χρονικό διάστημα. Επίσης κατά τη διάρκεια της πτήσης είχε αποκτήσει προσβαση με ειδικό λογισμικό στο σύστημα παρακολούθησης εναέριας κυκλοφορίας του πιλοτηρίου.



Στο FBI είπε επίσης ότι τον Απρίλιο είχε καταφέρει παγιδεύοντας το σύστημα ψυχαγωγίας να αλλάξει την κατεύθυνση αεροσκάφους της United Airlines.

Και στο twitter κόμπαζε ότι θα μπορούσε να ρίξει ακόμα και τις μάσκες οξυγόνου για να τρομάξει τους συνεπιβάτες του.


Δεν είχε στόχο να κάνει άνω κάτω την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας. Αλλά να προειδοποιήσει ότι στον 21ο αιώνα κανείς δεν πρέπει να θεωρεί δεδομένη την ασφάλεια κατά την πτήση, άσχετα με τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων αρχών.


Πηγή : antenna.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου