Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Λαφαζάνης: Ανάγκη για συνεκτικό προοδευτικό πρόγραμμα-πακέτο




Την ανάγκη η χώρα να προχωρήσει σε μια εναλλακτική στα μνημόνια, στη λιτότητα και στον νεοφιλελευθερισμό, προοδευτική και ανεξάρτητη πορεία με ορίζοντα ένα νέο σοσιαλισμό πέρα από τις αποτυχημένες συνταγές του «υπαρκτού», επισημαίνει σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας τονίζει πως «η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει να πορεύεται με καταστροφικά δόγματα ούτε με την κινδυνολογία και την τρομοκρατία του μονοδρόμου και της δήθεν προστασίας που της προσφέρουν ξένες κηδεμονεύσεις, κάτω από τις οποίες συχνά γνώρισε εθνικές και οικονομικές τραγωδίες».

Ο κ. Λαφαζάνης επισημαίνει πως «αυτή την ώρα η Ελλάδα δεν χρειάζεται απλώς κάποιες κόκκινες γραμμές που να διασώζουν ορισμένα κρίσιμα κεκτημένα, όσο και αν αυτό είναι αναγκαίο», αλλά χρειάζεται «επειγόντως ένα θετικό και πολύ συνεκτικό προοδευτικό πρόγραμμα-πακέτο, το οποίο να δίνει προτεραιότητα στην απομείωση του χρέους, στην παροχή ισχυρής ρευστότητας στην οικονομία και στην ανάπτυξη με παραγωγικό προσανατολισμό».

Ο κ. Λαφαζάνης τονίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι δυνατό «στο όνομα μιας κυνικής, προσωρινής και αμφίβολης παραμονής στην κυβέρνηση να εγκαταλείψει τις αρχές, τις αξίες και τις δεσμεύσεις του», επισημαίνοντας πως «η κυβέρνηση και η εξουσία, ... , δεν είναι για εμάς αυτοσκοπός, αλλά εργαλείο για να αλλάξουμε θετικά την κοινωνία. Αν δεν μπορούμε να το πετύχουμε, το καλύτερο που θα έχουμε να κάνουμε είναι να αφήσουμε την κυβερνητική σκυτάλη».

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης τάσσεται υπέρ της διέλευσης από το ελληνικό έδαφος ενός αγωγού με ρωσικό φυσικό αέριο που θα ξεκινά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και θα φτάνει στα σύνορα με τη FYROM με κατεύθυνση την Κεντρική Ευρώπη.



Πηγή : Nooz.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου