Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Μάρδας : Επίσπευση εκλογών λόγω μαύρης τρύπας


Μεγάλο λάθος χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημ. Μάρδας την επιλογή για τη διεξαγωγή της προεδρικής εκλογής τον περασμένο Δεκέμβριο, μιλώντας στην επιτροπή του Απολογισμού και του Γενικού Ισολογισμού του Κράτους και Ελέγχου Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του Κράτους.

Ο κ. Μάρδας εξήγησε πως όταν παραδόθηκε το υπουργείο Οικονομικών στην παρούσα κυβέρνηση υπήρχε ένα άνοιγμα 452 εκατ. ευρώ και με βάση αυτά τα στοιχεία υπήρχε η πιθανότητα αν οι εκλογές διεξάγονταν κανονικά στα τέλη Φεβρουαρίου, να μην μπορούσε η προηγούμενη κυβέρνηση να πληρώσει μισθούς και συντάξεις.

"Λάθος επιλογή η προεκλογική περίοδος το Δεκέμβριο που είναι η πιο ζωντανή περίοδος της χρονιάς. Όταν παραλάβαμε η αποχωρούσε ηγεσία και αυτή που αναλάμβανε είχε ένα χαρτί με τις χρηματοροές που έδειχνε 452 εκατ. ευρώ άνοιγμα στις 24 Φλεβάρη" είπε χαρακτηριστικά και εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτό έγινε ώστε να μην επωμιστεί η προηγούμενη κυβέρνηση μη πληρωμή μισθών και συντάξεων.

Λίγο αργότερα ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας, απάντησε στον αναπληρωτή υπουργό, επιβεβαιώνοντας το άνοιγμα των 452 εκατ. ευρώ, λέγοντας ωστόσο ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα ώστε να αντιμετωπιστεί αυτό το άνοιγμα, με αποτέλεσμα να φτάσει η χώρα στην κατάσταση που είναι τώρα.


Πηγή : megatv.com


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου