Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Είναι θέμα χρόνου ο ΣΥΡΙΖΑ να διασπαστεί


Στην ελληνική διαπραγμάτευση και τις πολιτικές εξελίξεις εστιάζει σε άρθρο στο προσωπικό του blog Πολ Μέισον.

Ο Μέισον αναφέρεται στη διαπίστωση του ΔΝΤ, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να βρει τα 11 δισ. ευρώ που πρέπει να αποπληρώσει μεταξύ Ιουνίου και τέλους Αυγούστου. Η ελληνική κυβέρνηση -σημειώνει ο Μέισον- «ξεμένει» από ρευστό.

Όπως ανέφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης το βράδυ της Τετάρτης στο Channel 4, αν βρισκόταν αντιμέτωπος με την επιλογή να πληρώσει 350 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ (στις 5 Ιουνίου) ή να πληρώσει συντάξεις και μισθούς, θα επέλεγε το δεύτερο.

Ωστόσο, αναφέρει ο Μέισον, εκείνοι από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν κάποτε αισιόδοξοι για την εξεύρεση συμβιβασμού με τους δανειστές, είναι πλέον ανήσυχοι.

Σύμφωνα με το γνωστό δημοσιογράφο, ένα σενάριο της ευρωζώνης περιλαμβάνει την παραίτηση του Γ. Βαρουφάκη, τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και την στήριξή του από το κεντρώο Ποτάμι. Στη συνέχεια γίνεται μια ελάφρυνση του χρέους, με τους όρους των δανειστών, και ο ΣΥΡΙΖΑ επιβιώνει για να ολοκληρώσει την μεταμόρφωση του σε κεντρο-αριστερό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα.

Υπάρχουν ωστόσο κάποιοι που ξεφεύγουν από αυτό το σενάριο.

Όπως αναφέρει ο Μέισον, η Ζωή Κωνσταντοπούλου σπουδαγμένη στη Σορβόνη, πρόεδρος της Βουλής έχει κινήσει νομικές διαδικασίες μπορεί να δώσουν το πλεονέκτημα στην ελληνική κυβέρνηση απέναντι στους δανειστές, όπως η επιτροπή για το δημόσιο χρέος και η επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις.



Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου