Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

ΗΠΑ: Αυτός είναι ο άνδρας που βασάνισε και σκότωσε την οικογένεια των Ελλήνων ομογενών


Η αστυνομία βρέθηκε στα ίχνη του από το DNA που ανίχνευσε σε... πίτσα - Μυστήριο από τα 40.000 δολάρια που παραδόθηκαν στο σπίτι της οικογένειας Σαββόπουλος ώρες πριν το φρικτό τέλος

Τον 34χρονο Αφροαμερικανό Νταρόν Ντίλον Γουίντ αναζητά η αστυνομία για την άγρια δολοφονία του ομογενή Σάββα Σαββόπουλου, της γυναίκας, του μικρού τους γιου και της οικονόμου τους στην Ουάσινγκτον.

Η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του 34χρονου αφού κατάφερε να ταυτοποιήσει το DNA που βρέθηκε στην κόρα μιας πίτσας που είχε παραγγελθεί το βράδυ της 13ης Μαΐου, όταν δηλαδή τα τέσσερα θύματα, ο 46χρονος Σάββας Σαβόπουλος, η 47χρονη γυναίκ του Έιμι, ο 10χρονος γιος τους Φίλιπ και η 57χρονη οικονόμος τους Βεραλίτσι Φιγκερόα, βρίσκονταν στα χέρια του φονιά τους.



Σύμφωνα με πληροφορίες της Washington Post η προσωπική βοηθός του Σαββόπουλου την επόμενη ημέρα παρέδωσε στο σπίτι ένα πακέτο με 40.000 δολάρια σε μετρητά. Ώρες αργότερα η έπαυλη παραδόθηκε στις φλόγες και οι τέσσερις ένοικοί της ήταν νεκροί.

Η πληροφορία αυτή περιπλέκει ακόμα περισσότερο την υπόθεση που έχει αναστατώσει τις ΗΠΑ. Η συνεργάτης αυτή φέρεται να βοηθούσε τον Σαββόπουλο με την ολοκλήρωση της κατασκευής μιας σχολής πολεμικών τεχνών και παραμένει αδιευκρίνιστο αν ήρθε σε κάποια επαφή με όποιον βρισκόταν μέσα στο σπίτι την ώρα που παρέδιδε τα χρήματα.

Στις ώρες που προηγήθηκαν του άγριου φονικού τα στοιχεία που έχει συλλέξει η αστυνομία δείχνουν έναν μεγάλο αριθμό τηλεφωνημάτων ανάμεσα στον Σαβόπουλο, μια τράπεζα, έναν λογιστή, την προσωπική βοηθό του ομογενή, ένα στέλεχος κατασκευαστικής εταιρείας και την εταιρεία Iron Works του Σαβόπουλου. Τα τηλεφωνήματα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 7 το πρωί της 14ης Μαΐου και ολοκληρώθηκαν λίγο μετά το μεσημέρι. Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 13:15 (τοπική ώρα).

Υπενθυμίζεται ότι αστυνομικοί αποκάλυψαν την Τετάρτη ότι η οικογένεια παρέμεινε στα χέρια του ανθρώπου που τους σκότωσε για σχεδόν 24 ώρες και πιθανότατα βασανίστηκαν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σαββόπουλος η σύζυγός τους και η οικιακή βοηθός τους βρέθηκαν νεκροί σε καρέκλες λουσμένοι με βενζίνη ενώ ο 10χρονος Φίλιπ βρέθηκε στο κρεβάτι του καμμένος με τραύματα στο κορμί του.

Ο Σαβόπουλος ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της American Iron Works που προμηθεύει σίδηρο σε μεγάλα κατασκευαστικά έργα σε όλη την περιοχή.



Πηγή : protothema.gr




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου