Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Κατάληψη στα γραφεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας



Οι εργαζόμενοι ζητούν από τα αρμόδια υπουργεία την ευαισθητοποίηση για την λύση των προβλημάτων στις αερομεταφορές

Κατάληψη στα γραφεία της κεντρικής υπηρεσίας της ΥΠΑ πραγματοποιείται αυτή την ώρα απο την ΟΣΥΠΑ με τους εργαζόμενους να ζητούν από τα αρμόδια υπουργεία την ευαισθητοποίηση για την λύση των προβλημάτων στις αερομεταφορές.

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας σε ανακοίνωση της τονίζει πως η ΥΠΑ έχει ετησίως σημαντικά έσοδα τα οποία σύμφωνα με τις διεθνείς απαιτήσεις της χώρας πρόκειται για χρήματα που είναι ανταποδοτικά και πηγαίνουν για την συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό των αεροδρομίων και της αεροναυτιλίας.

Ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ Βασίλης Αλεβιζόπουλος σε δηλώσεις του στο protothema.gr αναφέρει ότι «τα ανταποδοτικά τέλη, όχι μόνο δεν δίνονται στην υπηρεσία αλλά κρατούνται για τον προϋπολογισμό και την εξυπηρέτηση των αναγκών της χώρας παρόλο που η ΥΠΑ έχουν μηνιαίως έσοδα που αγγίζουν τα 50εκατ. ευρώ».

Η ΟΣΥΠΑ υπογραμμίζει, μάλιστα, πως όλο αυτό που συμβαίνει, «είναι ένα καλοστημένο παιχνίδι με σκοπό την απαξίωση των κρατικών αεροδρομίων προκειμένου να προετοιμάσει την κοινή γνώμη για την ιδιωτικοποίηση τους».

Οι εργαζόμενοι ζητούν είναι να σταματήσει η κυβέρνηση την οικονομική ασφυξία, να δοθούν χρήματα για την συντήρηση των αεροδρομίων και της αεροναυτιλίας, να δοθούν τα χρωστούμενα στην φύλαξη, στην καθαριότητα και στους προμηθευτές και τέλος να δοθούν άμεσα τα οφειλόμενα αργιών και νυχτερινών στους εργαζόμενους.

Την ερχόμενη εβδομάδα, εάν δεν εισακουστούν οι απαιτήσεις της ΟΣΥΠΑ θα προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις.


Πηγή : protothema.gr





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου