Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Υεμένη: Βίντεο με αποκεφαλισμούς από τζιχαντιστές



Παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο εικονίζεται ο αποκεφαλισμός τεσσάρων στρατιωτών στην Υεμένη και η εκτέλεση, με σφαίρες, άλλων έντεκα, στην επαρχία Σάμπουα.

Οι νεαροί στρατιώτες εμφανίζονται ο ένας μετά τον άλλο μπροστά στην κάμερα που στη συνέχεια δείχνει τους δήμιους να ακονίζουν τα μαχαίρια τους.

Οι τζιχαντιστές αποκεφαλίζουν τέσσερα από τα θύματά τους.

Οι υπόλοιποι έντεκα, που κάθονται στο έδαφος με δεμένα τα μάτια και τα χέρια, δέχονται έναν πυροβολισμό ο καθένας και πέφτουν νεκροί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τις οποίες επικαλείται το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE, η Αλ Κάιντα της Αραβικής Χερσονήσου (Aqpa) αρνήθηκε κάθε σχέση με τις εκτελέσεις αυτές, που έγιναν στα μέσα Απριλίου. Την ευθύνη ανέλαβε ένα παρακλάδι του ΙΚ που αυτοαποκαλείται «Ισλαμικό Κράτος της Επαρχίας Σάμπουα».

Με μια άλλη ανακοίνωση σε έναν λογαριασμό τζιχαντιστών στο Twitter, μια ξεχωριστή ομάδα του ΙΚ στην επαρχία Χαντραμούτ της Υεμένης ανέφερε ότι εξαπέλυσε επίθεση σε ένα φυλάκιο του στρατού στην πόλη Ταρίμ και ανάγκασε τους στρατιώτες να το εγκαταλείψουν.

Η Αλ Κάιντα της Αραβικής Χερσονήσου έχει σκοτώσει εκατοντάδες ανθρώπους στην Υεμένη τα τελευταία χρόνια και συχνά έβαζε στο στόχαστρο τους σιίτες αντάρτες Χούτι, τους οποίους θεωρεί «αιρετικούς».

Όμως τους τελευταίους μήνες το ΙΚ έχει εντείνει την παρουσία του και τη δράση του στη χώρα αυτή και στις 20 Μαρτίου ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτοκτονίας σε σιιτικά τεμένη της Σαναά όπου σκοτώθηκαν 142 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 350.


Πηγή: naftemporiki



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου