Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Η αντίδραση του Δένδια στις αιχμές του Γεωργιάδη



Γράφει ο Τάσος Τσιφόρος

Θέσεις μάχης παίρνουν τα στελέχη πρώτης γραμμής της Νέας Δημοκρατίας καθώς η περίοδος αναμονής μετά την ήττα της 25ης Ιανουαρίου μοιάζει να φτάνει στο τέλος της.

Πάντως η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι και καθόλου τυχαίες δεν ήταν οι αιχμές που άφησε μέσω του Σκάι και της εκπομπής του Τάκη Χατζή ο Άδωνις Γεωργιάδης στον Νίκο Δένδια.

Τι είχε προηγηθεί

Δύο 24ώρα νωρίτερα, ο κ. Νίκος Δένδιας είχε, επίσης μέσω Σκάι, εξαπολύσει νέα επίθεση όχι μόνον εναντίον της ηγεσίας του κόμματος αλλά και των στελεχών που εντάχθηκαν, εσχάτως, στην ηγετική ομάδα.

«Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι δεν πηγαίνουμε καθόλου καλά. Τι να σας πώ; Ότι πάμε καλά με 19 και 20%; Ο Κώστας Καραμανλής μας έφθασε σχεδόν στο 46%, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στο 47%! Χρειάζεται αλλαγή πρότασης προς την ελληνική κοινωνία και αλλαγή φυσιογνωμίας...» είχε επισήμάνει ο πρώην Υπουργός και εκ των επισπευδόντων τη διαδικασία, προσθέτοντας ότι «πρέπει να αλλάξουμε πορεία και υπάρχει μεγάλη ευθύνη όλων μας να γίνει αυτό. Υπάρχει μερίδα στελεχών μας που βολεύονται για οποιονδήποτε λόγο και είτε εξ αντικειμένου, είτε εξ υποκειμένου, δεν βοηθούν ν’ ανοίξει αυτή η συζήτηση».

Η αναφορά αυτή του κ. Δένδια, που ουσιαστικά στοχοποίησε στελέχη όπως οι Κυρ. Μητσοτάκης, Μιλτ. Βαρβιτσιώτης (σ.σ. η συμμετοχή των οποίων στην ηγετική ομάδα επηρέασε σημαντικά τις μετεκλογικές ισορροπίες στο κόμμα) προκάλεσε σφοδρή ενόχληση στην ηγεσία της Ν.Δ. και η απάντηση, τουλάχιστον όπως λένε στελέχη των «αντιφρονούντων», ήρθε μέσω του κ. Αδ. Γεωργίαδη.

Ο κ Γεωργιάδης σχολίασε πως ο κ. Δένδιας έχει το προνόμιο ως απλός βουλευτής να φιλοξενείται μόνος του στις τηλεοπτικές εκπομπές κάτι που δεν συμβαίνει με τους υπόλοιπους βουλευτές και με αυτόν τον τρόπο «κάρφωσε» το αρχηγικό προφίλ που όπως υπονόησε θέλει να χτίσει. Υπογράμμισε, δε, ότι οι εκπομπές και τα κανάλια δεν βγάζουν αρχηγούς και όποιος θέλει να γίνει αρχηγός μπορεί να το θέσει στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος και σε όλα τα όργανα συνολικά του κόμματος.

Η συνέχεια

Η πλευρά Δένδια απέφυγε χθες να σχολιάσει τις αιχμές Γεωργιάδη, αλλά είναι βέβαιο ότι ο πρώην Υπουργός θα επανέλθει στην προσπάθεια πίεσης προς την ηγεσία με στόχο τη διεξαγωγή Συνεδρίου «για το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν την κεντροδεξιά». Σε αντίστοιχη κατεύθυνση αναμένεται να κινηθούν και άλλα στελέχη όπως οι Ντόρα Μπακογιάννη, Ευρ. Στυλιανίδης, Μαξ. Χαρακόπουλος, Μ. Σαλμάς κ.α.

Αντιστοίχως, στελέχη της ηγετικής ομάδας αναμένεται, επίσης, να επιμείνουν στην οικοδόμηση αντίμετρων, με τελική επιδίωξη να αναδειχθούν οι εσωτερικές αντιφάσεις, ιδεολογικές και πολιτικής στρατηγικής, των αμφισβητιών. Και ο κ. Γεωργιάδης μοιάζει να παίρνει, ήδη, θέση στην πρώτη γραμμή του πολέμου, πριν καν ακόμη αυτός κηρυχθεί.


Πηγή : newpost.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου