Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Δεύτερη ημέρα μαχών στα Σκόπια - Στους 8 οι νεκροί αστυνομικοί


Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των νεκρών αστυνομικών από τις συγκρούσεις στην αλβανόφωνη συνοικία της πόλης Κουμάνοβο μεταξύ ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας της ΠΓΔΜ και ένοπλων Αλβανών, οι οποίες συνεχίζονται σήμερα, για δεύτερη ημέρα, με μικρότερη ένταση. Διήμερο εθνικό πένθος κήρυξε η κυβέρνηση.

Η υπουργός Εσωτερικών της ΠΓΔΜ Γκορντάνα Γιανκούλοφσκα, στην αρμοδιότητα της οποίας υπάγεται η αστυνομία, δήλωσε χθες το βράδυ ότι πέντε αστυνομικοί σκοτώθηκαν και πάνω από 30 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των χθεσινών συγκρούσεων μεταξύ ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας και «τρομοκρατικής ένοπλης ομάδας» σε αλβανόφωνη συνοικία της πόλης Κουμάνοβo, οι οποίες διήρκεσαν πάνω από 15 ώρες. Οι τραυματίες αστυνομικοί μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο των Σκοπίων.

Σύμφωνα με πηγές του νοσοκομείου των Σκοπίων, ένας ακόμη αστυνομικός, που είχε μεταφερθεί βαριά τραυματισμένος, υπέκυψε στα τραυματά του στη διάρκεια της νύχτας, ενώ μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων μεταδίδουν ότι δύο ακόμη αστυνομικοί βρέθηκαν νεκροί σήμερα το πρωϊ, ανεβάζοντας έτσι σε οχτώ τον αριθμό των νεκρών αστυνομικών.

Ο αλβανόφωνος τηλεοπτικός σταθμός των Σκοπίων "Alsat" μεταδίδει ότι κατά τις συγκρούσεις σκοτώθηκαν και πέντε μέλη της ένοπλης ομάδας.

Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο οποίος χθες διέκοψε την επίσκεψη εργασίας που πραγματοποιούσε στη Ρωσία και επέστρεψε εσπευσμένα στα Σκόπια, συγκάλεσε για σήμερα το απόγευμα το συμβούλιο ασφαλείας της ΠΓΔΜ, μετά τις ένοπλες συρράξεις που διεξάγονται στην πόλη Κουμάνοβο.

Στο συμβούλιο ασφαλείας, πέραν του κ.Ιβάνοφ, συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι, ο πρόεδρος της Βουλής και οι υπουργοί Εξωτερικών, 'Αμυνας και Εσωτερικών της ΠΓΔΜ.
Ο κ.Ιβάνοφ προσκάλεσε να παραστούν στη συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας της ΠΓΔΜ και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ζόραν Ζάεβ, καθώς και τον αρχηγό του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος DUI, τον Αλί Αχμέτι, όμως για την ώρα παραμένει άγνωστο αν αυτοί θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση του κ.Ιβάνοφ, καθώς δεν τον αναγνωρίζουν ως Πρόεδρο της χώρας.


Πηγή : ethnos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου