Σάββατο, 23 Μαΐου 2015

Μακελειό στο Μεξικό: 44 νεκροί μετά από άγρια συμπλοκή καρτέλ-αστυνομικών


Τουλάχιστον 44 είναι τα θύματα αιματηρής συμπλοκής που ξέσπασε στο δυτικό Μεξικό, σε μια περιοχή που λυμαίνονται τα καρτέλ των ναρκωτικών, καθώς ο άγριος πόλεμος με τις ναρκο-συμμορίες δεν φαίνεται να έχει τέλος.

Οι αιματηρές συγκρούσεις σημειώθηκαν στην πόλη Τανχουάτο σε απόσταση περίπου 500 χιλιομέτρων από την πόλη του Μεξικού. Διήρκησαν περίπου 3 ώρες και από την περιοχή οι αρχές περισυνέλεξαν μεγάλο αριθμό όπλων, μεταξύ των οποίων πάνω από 30 τυφέκια. Ανάμεσα στους νεκρούς φέρεται να είναι τουλάχιστον δύο στελέχη της ομοσπονδιακής αστυνομίας, ενώ η πλειοψηφία των θυμάτων είναι μέλη ναρκο-καρτέλ.

Η πόλη Τανχουάτο, με πληθυσμό 15.000 κατοίκων, γειτνιάζει με την πόλη Γουρεκουάρο στην πολιτεία Μιτσοακάν, όπου ένας υποψήφιος της Αριστεράς στις δημοτικές εκλογές, πρώην επικεφαλής πολιτοφυλάκων, δολοφονήθηκε την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής συγκέντρωσης.

Η πόλη όπου ξέσπασαν οι συγκρούσεις βρίσκεται επιπλέον κοντά στην πολιτεία Τζαλίσκο, όπου η κυβέρνηση έχει αναπτύξει τις τελευταίες εβδομάδες ισχυρές δυνάμεις προκειμένου να πολεμήσει το καρτέλ ναρκωτικών "Νέα Γενιά Τζαλίσκο" που έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των αρχών.


Πηγή : ethnos.gr


Αντιδράσεις:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου