Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Β. Κορκίδης: Ο Τόμσεν μου είπε «300 ευρώ μισθός είναι καλά»! «Ανήκετε στα Βαλκάνια» δικαιολόγησε ο τότε επικεφαλής της τρόικας τον ισχυρισμό του


«Ανήκετε στα Βαλκάνια» δικαιολόγησε ο τότε επικεφαλής της τρόικας τον ισχυρισμό του

«300 ευρώ μισθός είναι καλά» φέρεται να δήλωσε ο Πολ Τόμσεν, όταν ήταν επικεφαλής της τρόικας στην Ελλάδα, για τους μισθούς στη χώρα μας, στον πρόεδρο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) Βασίλη Κορκίδη, όπως  κατέθεσε ο τελευταίος στις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά τις συνθήκες υπαγωγής της χώρας στα μνημόνια!

«Μια φορά, τον Δεκέμβριο του 2011, μας επισκέφθηκε η Τρόϊκα, ο κ. Μαζούχ, ο κ. Τόμσεν, στα γραφεία μας, χωρίς να συνοδεύεται από ελληνική εκπροσώπηση. Όταν αντιδράσαμε στο αίτημά τους για μείωση μισθών και πήγαμε να κάνουμε σύγκριση με αντίστοιχους μισθούς άλλων ευρωπαϊκών χωρών, ξέρετε τι μας είπε ο κ. Τόμσεν; "Κάνετε μεγάλο λάθος. Δείτε τους μισθούς στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και στα Βαλκάνια, γιατί εκεί ανήκετε". Όταν τον ρώτησα, ποιος νομίζει ότι πρέπει να είναι ο μισθός, μου είπε, "300 ευρώ καλά είναι"» ανέφερε συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

Ο κ. Κορκίδης, με την  κατάθεση του οποίου ξεκίνησαν οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής, μίλησε για τραγικά λάθη που έγιναν, αλλά και «για κάποιους που βιάστηκαν να βάλουν τη χώρα στα μνημόνια και για άλλους που βιάστηκαν να την βγάλουν».

Ήταν περιγραφικός επίσης ως προς τις συνέπειες που είχαν στην ελληνική αγορά οι επισκέψεις των Τροϊκανών, αλλά και ως προς την συμπεριφορά τους απέναντι σε όσους συναντούσαν για να συζητήσουν.

«Τρομοκρατούσαν την αγορά οι επισκέψεις της Τρόϊκας στη χώρα μας ανά δίμηνο, τρίμηνο. Είχαν επιπτώσεις αυτές οι επισκέψεις. Φτάσαμε να έχουμε 77 δισ. ευρώ σε ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο, ενώ 82 δισ. ευρώ έφθασαν τα κόκκινα δάνεια», ανέφερε ο κ. Κορκίδης.

Πρόσθεσε ακόμα ότι δεν είχε εισακουστεί η πρόταση του, όταν είχε ζητήσει από τον τότε πρωθυπουργό να βάλει «κόκκινες γραμμές»  στην αγορά, επισημαίνοντας ότι «αν τότε είχαμε τη ρύθμιση των 100 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές από τις 130.000 επιχειρήσεις που έκλεισαν, οι μισές θα δούλευαν σήμερα».


Πηγή 






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου