Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Σ. Σεϊσίδης: Συνελήφθη για μια ληστεία 15 ετών



Ο 42χρονος Συμεών Σεϊσίδης, ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στους αντιεξουσιαστές «Ληστές με τα Μαύρα», συνελήφθη και πάλι, για μια ληστεία που διαπράχθηκε πριν από 15 χρόνια!

Σύμφωνα με

πληροφορίες, πριν από 10 ημέρες εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του, για τη ληστεία υποκαταστήματος τράπεζας, τον Ιούνιο του 2000 στη Ν. Χαλκηδόνα, για την οποία φαίνεται να είχε αθωωθεί σε πρώτο βαθμό, ωστόσο βγήκε νέο ένταλμα σύλληψής του για αυτή ενδεχομένως γιατί προέκυψαν καινούργια στοιχεία συμμετοχής του. Ο Συμεών Σεϊσίδης, σύμφωνα με πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., φαίνεται να συνελήφθη χθες από αστυνομικού του τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ο Συμεών Σεϊσίδης είχε κατηγορηθεί για την συγκεκριμένη ληστεία με βάση ένα αποτύπωμά του που βρέθηκε αργότερα σε μια μαύρη σακούλα

Ο Συμεών Σεϊσίδης είχε κατηγορηθεί για την συγκεκριμένη ληστεία με βάση ένα αποτύπωμά του που βρέθηκε αργότερα σε μια μαύρη σακούλα, κοντά στο σημείο της ληστείας. Αυτόπτης μάρτυρας είχε καταθέσει ότι τον είδε να «πετάει μία μαύρη σακούλα». Με εκείνα τα στοιχεία είχε καταδικαστεί το 2001 σε ποινή κάθειρξης πέντε ετών, με την έφεση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και είχε αφεθεί ελεύθερος. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. τον θεωρούσαν από τα κεντρικά πρόσωπα του αντιεξουσιαστικού χώρου και πρωταγωνιστικό μέλος των επονομαζόμενων «ληστών με τα μαύρα», οι οποίοι μετά από 7 ληστείες τραπεζών και λεία περίπου 700.000 ευρώ, διέκοψαν τη δράση της με πλήρη σύνθεση, μετά από την συμπλοκή με αστυνομικούς στην οδό Σόλωνος τον Ιανουάριο του 2006 και τον τραυματισμό του Γιάννη Δημητράκη.

Στις 26 Οκτωβρίου 2009 ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Μιχάλης Χρυσοχοίδης, είχε επικηρύξει με 600.000 ευρώ τους «ληστές με τα μαύρα» μεταξύ των οποίων τον Σίμο Σεϊσίδη, τον αδερφό του Μάριο και τον Γρηγόρη Τσιρώνη. Μετά από μερικές ώρες ακολούθησε μία «γαζωματική» επίθεση με 100 σφαίρες πολεμικών καλάσνικοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Αγ. Παρασκευής με πέντε τραυματίες αστυνομικούς και έναν πολίτη. Την  επίθεση είχε αναλάβει η τρομοκρατική επωνυμία «Ο.Π.Λ.Α».

Ο Σίμος Σεϊσίδης συνελήφθη στις 3 Μαΐου 2010, στην οδό Ικαριαίων στα Πετράλωνα μετά από ληστεία σε πολυκατάστημα της οδού Πειραιώς

Ο Σίμος Σεϊσίδης συνελήφθη στις 3 Μαΐου 2010, στην οδό Ικαριαίων στα Πετράλωνα μετά από ληστεία σε πολυκατάστημα της οδού Πειραιώς. Μαζί με τον Σεϊσίδη είχε συλληφθεί και ακόμη ένας αναρχικός. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης ο επικηρυγμένος άνδρας δέχθηκε πυρά αστυνομικού στο πόδι, το οποίο οι γιατροί αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν εξαιτίας της σοβαρότητας του τραύματος. Το 2012, κρίθηκε ομόφωνα αθώος από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων καθώς δεν είχαν προκύψει σε βάρος του επιβαρυντικά στοιχεία ούτε υπήρξαν μάρτυρες που να τον αναγνώρισαν ως δράστη αξιόποινων πράξεων, επέστρεψε όμως στη φυλακή καθώς εκκρεμούσαν σε βάρος του παλαιότερες καταδικαστικές αποφάσεις για επιμέρους πλημμεληματικές πράξεις. Λίγο καιρό αργότερα αποφυλακίστηκε.

Πριν από 4 μήνες είχε προσαχθεί από την περιοχή του Πύργου, όταν συμμετείχε σε κάποιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, ωστόσο δεν φαίνεται να είχε εκδοθεί το ένταλμα σύλληψης, που εκδόθηκε πριν από 10 μέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 37χρονος αδερφός του, Μάριος Σεϊσίδης και ο 40χρονος Γρηγόρης Τσιρώνης, παραμένουν καταζητούμενοι και επικηρυγμένοι εδώ και 9 χρόνια, με τους υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. να τους τοποθετούν κατά καιρούς σε διάφορες τρομοκρατικές ενέργειες και κυρίως στις δραστηριότητες της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών», με τελευταία τον Δεκέμβριο του 2014 εναντίον της πρεσβείας του Ισραήλ.



του Παναγιώτη Σπυρόπουλου

Πηγή : thetoc.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου