Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

ΥΠΟΙΚ: Προσπάθεια παραπληροφόρησης από το Spiegel



«Το σημερινό δημοσίευμα του Spiegel εντάσσεται στην προσπάθεια παραπληροφόρησης στην οποία επιδίδονται τις τελευταίες ημέρες ορισμένα ξένα ΜΜΕ» αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση ο κ. Θεοχαράκης δεν χαρακτήρισε ποτέ τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών με τη φράση που του αποδίδεται στο δημοσίευμα (σ.σ. «τελείως ανίκανα»).
«Αντίθετα ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης του Euro Working Group, αναφέρθηκε σε αυτά λέγοντας ότι περιλαμβάνουν «κορυφαία στελέχη και με εντυπωσιακές ικανότητες» (top-notch people with impressive skills)».

Σχετικά με την αναφορά του δημοσιεύματος στην 9η Απριλίου - ότι δήθεν την ημερομηνία αυτή δεν θα αποπληρωθεί τη δόση προς το ΔΝΤ - το Υπουργείο Οικονομικών παραπέμπει σε σχετική ανακοίνωση του για χθεσινό δημοσίευμα του Reuters με την οποία διέψευδε το ενδεχόμενο αυτό.

Σε ότι αφορά τα περί ανάκλησης του προσωπικού του ΔΝΤ, που αναφέρονται στο δημοσίευμα του Spiegel, το υπουργείο Οικονομικών θυμίζει ότι «υπάρχει και το Πάσχα τον Καθολικών καθώς και η προγραμματισμένη διάσκεψη του ΔΝΤ σε λίγες ημέρες».


Πηγή : ethnos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου