Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Υποβάθμιση από την S&P



Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας προχώρησε χθες ο οίκος Standard&Poor’s (S&P), βαθμολογώντας την ελληνική οικονομία με «CCC+» από «B-». Μάλιστα, ο οίκος αποφάσισε να χαρακτηρίσει αρνητικές τις προοπτικές της οικονομίας (outlook). Κάτι που σημαίνει ότι είναι περισσότερες οι πιθανότητες να υποβαθμίσει και πάλι την Ελλάδα, παρά να την αναβαθμίσει τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με την S&P, η υποβάθμιση αντανακλά την εκτίμηση ότι το χρέος της Ελλάδας εξαρτάται όλο και περισσότερο από ευνοϊκές επιχειρηματικές, χρηματοπιστωτικές και οικονομικές συνθήκες.

Παράγοντες οι οποίοι έχουν επιδεινωθεί λόγω της αβεβαιότητας που προκαλούν οι παρατεταμένες διαπραγματεύσεις.

Μάλιστα, ο οίκος εκτιμά ότι εάν δεν ολοκληρωθούν σύντομα οι διαπραγματεύσεις, τότε οι προοπτικές της οικονομίας θα επιδεινωθούν περαιτέρω, ενώ διαβλέπει πως το 2015 η Ελλάδα θα παρουσιάσει ύφεση της τάξης του 1,5%. Πάντως, η S&P «βλέπει» ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να πληρώνει μισθούς και συντάξεις με ρευστό. Χθες, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων συνέχισαν την ανοδική τους πορεία, με εκείνη του 2ετούς ομολόγου να φθάνει στο 23,8% και του 10ετούς στο 11,8%.



Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου