Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Ρωμανιάς: «Δεν “βγαίνει” το ασφαλιστικό σύστημα δίχως αναπλήρωση απωλειών PSI»



«Το ασφαλιστικό σύστημα της Ελλάδας δεν μπορεί να πορευτεί ως έχει, δίχως να αναπληρωθούν οι ζημιές που υπέστησαν τα ταμεία με το PSI» υποστήριξε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Ρωμανιάς, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «μέχρι το τέλος του 2017 δεν τίθεται θέμα ρευστότητας και πληρωμής συντάξεων».

Ο Γ. Ρωμανιάς, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο Mega, εξήγησε ότι «το σύστημα αυτή τη στιγμή δεν έχει θέματα ρευστότητας. Μπορεί να πληρώνει κανονικότατα τις συντάξεις χωρίς κανένα πρόβλημα μέχρι και το τέλος του 2017. Εάν δεν βρούμε τρόπο να αναπληρώσουμε τις απώλειες του PSI, το σύστημα δεν μπορεί να βγει. Εμείς, θεσπίζουμε το Εθνικό Ταμείο Πλούτου και Κοινωνικής Ασφάλισης για να ενισχύσουμε το σύστημα και μετράμε την απόδοση 24 νέων πηγών ενισχυτικών του συστήματος. Θα το αντιμετωπίσουμε το θέμα».

Επίσης, τόνισε ότι «έχουν ανακύψει διάφορα ζητήματα, να είμαστε ειλικρινείς, με το PSI κόπηκε το 80% των αποθεματικών» και πρόσθεσε πως «θα πρέπει να βρεθεί τρόπος και έχουμε ήδη το πρόγραμμα πως θα βρεθεί τρόπος για να αναπληρωθούν οι ζημιές που έγιναν με το PSI, αν δεν αναπληρώσουμε τις ζημιές με το PSI θα συνεχίσουμε το ίδιο βιολάκι που είχαμε μέχρι τώρα».

Κατέληξε λέγοντας ότι «εάν συνεχιστεί η μείωση των συντάξεων και η αύξηση των ορίων ηλικίας, δεν πάμε για τη βιωσιμότητα του συστήματος πάμε για τον θάνατο του συστήματος».



Πηγή



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου