Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Θάνος Σπηλιόπουλoς: Ο φοιτητής που φτιάχνει πλυντήριο βαν για άστεγους


Ειδικά σχεδιασμένο βαν θα διασχίζει συγκεκριμένες ώρες και μέρες τους δρόμους όπου υπάρχουν άστεγοι οι οποίοι θα μπορούν να δίνουν τα ρούχα τους να πλένονται.

Ο Θάνος Σπηλιόπουλος, φοιτητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, βρίσκεται στην τελική ευθεία για τη δημιουργία ενός κινητού πλυντηρίου ρούχων που θα καλύπτει μία από τις βασικές ανάγκες ανθρώπων που μένουν στον δρόμο.


«Θέλουμε να βοηθήσουμε τους αστέγους να ξαναβρούν την Ιθάκη του. Να ανακτήσουν τη χαμένη τους αξιοπρέπεια και να κάνουμε λίγο καλύτερη την καθημερινότητά τους», λέει στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ. Το πρωτοποριακό εγχείρημα για τα ελληνικά δεδομένα έχει την ονομασία «ITHACA».

Ενα ειδικά σχεδιασμένο βαν, το οποίο θα περιλαμβάνει δύο πλυντήρια ρούχων και δύο στεγνωτήρια θα κινείται συγκεκριμένες ώρες και ημέρες την εβδομάδα σε προκαθορισμένα σημεία όπου υπάρχουν πολλοί άστεγοι.

Ο Θάνος είχε την ιδέα για τη δημιουργία του κινητού πλυντηρίου, έλαβε υποτροφία 10.000 ευρώ από το ίδρυμα Αγγελοπούλου και πλέον βρίσκεται στη φάση αναζήτησης χορηγιών ώστε να μπορέσει να καλύψει όλα τα έξοδα για την αγορά των δύο πλυντηρίων και στεγνωτηρίων.

Οπως λέει ο φοιτητής, «στόχος είναι να βγει στους δρόμους το βαν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με τη βοήθεια εθελοντών. Ηδη αρκετοί συμφοιτητές έχουν προθυμοποιηθεί να βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια».



Πηγή : ethnos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου