Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

ΣΤΗ LIBERATION Σκίτσο με τον Τσίπρα να ζωγραφίζει σβάστικα στο γραφείο της Μέρκελ


Σκίτσο που απεικονίζει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ως ζωγράφο να σχεδιάζει μία σβάστικα στο γραφείο όπου κάθεται η γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η οποία τον παρακολουθεί με... προσοχή, δημοσιεύει η γαλλική εφημερίδα Liberation.

Το σκίτσο φέρει την υπογραφή του Νικολά Βαντό και κοσμεί το άρθρο του Ζαν Κατρεμέρ, του ανταποκριτή της εφημερίδας στις Βρυξέλλες.

Το άρθρο της γαλλικής εφημερίδας «Υπό τον τίτλο: Ελλάδα: Η Γερμανία θα πληρώσει! Ακριβώς 287,7 δισεκατομμύρια ευρώ!», σχολιάζει δηκτικά τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα, ο οποίος υπολόγισε, όπως επισημαίνει η εφημερίδα, με ακρίβεια το ποσό των 287,7 δισεκατομμυρίων ευρώ για τις γερμανικές οφειλές.

«Μία εντυπωσιακή ανακοίνωση που δείχνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει παραιτηθεί από τις αξιώσεις των πολεμικών αποζημιώσεων, μια μακρά διαμάχη μεταξύ Αθηνών - Βερολίνου τα τελευταία 70 χρόνια. Σε τρεις, μήνες (από τότε που ανέλαβε το αξίωμα του πρωθυπουργού, ο Τσίπρας δείχνει σαν μην έχει μάθει τίποτα.. .», τονίζει το άρθρο.



Πηγή 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου